Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Amanda Georgiadis Tenfjord representerar Grekland i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: ERT
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. Efter många månader av spekulationer och rykten står det nu klart att det blir den norsk-grekiska sångerskan Amanda Georgiadis Tenfjord som kommer att representera Grekland i Eurovision 2022.

 

Vad har hänt?

Det har varit få uppdateringar kring Greklands val till Eurovision 2022 mer än att mycket har pekat mot ännu ett internval som TV-bolaget ERT har använt sig av vid många tidigare upplagor. Enligt en tidigare nyhet var det Amanda och artisterna good job nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas och Lou is som gick vidare till slutomröstningen innan det slutligen blev Amanda som bekräftades som den utvalda artisten för Grekland 2022.

 

Vem är Amanda Georgiadis Tenfjord?

24-åriga Amanda Georgiadis Tenfjord är en norsk-grekisk sångerska som är bosatt i Norge där hon också har sin musikkarriär igång. Som tonåring började hon skriva sina egna låtar och har fortsatt med det om än att hon idag varvar musiken med att studera medicin. 2018 släppte hon sin första EP som har namnet First Impression och i maj kommer hon att få sin Second Impression då hon ska åka till Turin för att representera Grekland i Eurovision 2022!

Vilket tävlingsbidrag hon får med sig är ännu inte presenterat utan meddelas senare under den nationella uttagningssäsongen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen