Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

21 bidrag tävlar i Norsk MGP 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. NRK har bekräftat att det blir 21 bidrag som kommer att tävla om segern i 2022 års Norsk Melodi Grand Prix. Nytt för säsongen är bland annat att alla låtar släpps vid ett och samma tillfälle.

 

Förändringar i upplägget

Norsk MGP 2022 får den här gången fyra heats istället för fem i och med att det femte heatet istället blir en Siste sjansen. Det kan ses i jämförelse med Andra chansen och användes senast 2011 men är alltså nu tillbaka igen!

I januari är det planerat att NRK ska presentera startfältet och nytt för i år är att hela startfältet meddelas vid ett och samma tillfälle, inklusive att alla bidrags studioversioner släpps. Detta är planerat till den 10:e januari. De två senaste upplagorna har avslöjandena skett veckovis men så blir det inte nu.

 

Varierade musikstilar och genrer

Stig Karlsen som är chef för Norsk MGP säger i en intervju med NRK att startfältet kommer att vara väldigt varierat i genrer och musikstilar i de sammanlagt 21 bidrag som har valts ut. Enligt ESC Norge kommer det även den här gången vara några låtar som är direktkvalificerade medan andra får kämpa till sig en plats i heaten och Siste sjansen, dock har NRK inte sagt något om det än.

 

Biljetterna har släppts

En annan rolig sak är att NRK kommer att kunna ta in publik i H3 Arena i Fornebu (där sändningarna äger rum). Biljetterna har nu släppts via denna återförsäljare. Noteras bör att än så länge går det bara att köpa biljetter till heaten och Siste sjansen.

 

Datum att hålla koll på

Artist- och bidragspresentationer: 10 januari

Studioversionerna släpps: 10 januari

Heat 1: 15 januari

Heat 2: 22 januari

Heat 3: 29 januari

Heat 4: 5 februari

Siste sjansen: 12 februari

Finalen: 19 februari

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen