Grupp 2 i semifinalen: Vi väljer våra vinnare (Mello 2022)

MELODIFESTIVALEN 2022. På lördag (5:e mars) sänds den nyinstiftade semifinalen i årets Melodifestival där fyra finalbiljetter för åtta bidrag står på spel. Inför detta tycker vi till om startfältet och utser våra vinnare i de två tävlingsgrupperna. Denna gång gäller det låtarna som tävlar i den andra gruppen!

 

Startfältet i grupp 2

Följande bidrag tävlar i den andra gruppen i semifinalen (enligt startordningen):

Theoz
”Som du vill”

Låtskrivare:
Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt


 

 

Lisa Miskovsky
”Best to Come”

Låtskrivare:
Lisa Miskovsky, David Lindgren Zacharias


 

 

Lillasyster
”Till Our Days Are Over”

Låtskrivare:
Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand


 

 

Cazzi Opeia
”I Can’t Get Enough”

Låtskrivare:
Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey


 

Så här tycker vi!

Här nedan är våra kommentarer för den andra gruppens bidrag. Du får jättegärna bidra med dina åsikter i kommentarsfältet!


Jag VILL att…

Cazzi Opeia och Theoz ska gå till final därför att jag anser att de har de bästa bidragen. Theoz har den bästa låten, och Cazzi Opeia har det mest spektakulära scennumret. De känns finalmässiga båda två.

 

Jag TROR att…

Lillasyster och Theoz kommer att röstas vidare till final därför att de har sin starka fanbase. Lillasyster kommer att locka äldre tittare och rock-fans, medan Theoz kommer locka yngre. Ingen av de två andra konkurrenterna har lika tydliga fangrupper.


Jag VILL att…

Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky ska gå till final därför att dessa två artister är de bästa i denna gruppen!. Jag har alltid älskat Lisa Miskovskys musik sedan jag var barn! och sen gillar jag också Cazzi Opeia hennes låtstil är något jag inte har sett i mello för.

 

Jag TROR att…

Lillasyster och Lisa Miskovsky kommer att röstas vidare till final därför att Lillasyster har många rockfans på deras sida och folk som börjde gilla den efter förra årets tävlande, sen Lisa Miskovsky är en folkkär artist! såg vi bara hur höga poäng hon fick från hjärtröstningen i hennes Heat!. Men det kan vara väldigt jämnt i denna grupp!


Jag VILL att…

Cazzi Opeia och Lillasyster ska gå till final därför att det är de två låtarna som jag gillar mest i den här startgruppen. Och för att vi behöver en rocklåt i final!

 

Jag TROR att…

Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky kommer att röstas vidare till final. Precis som i förra gruppen finns en given finalist och det är Lisa Miskovsky som kommer att få höga poäng från åldersgrupperna 45+ och telefonröstningen medan jag tror att Cazzi Opeia kommer att få mycket från åldersgrupperna 3-44. Här vill jag däremot inte utesluta att Theoz också kan få mycket röster från åldrarna 3-44 men jag tror att Cazzi Opeia kan ta sig högst av de två. Även om jag vill se Lillasyster i final så är jag ganska säker på att de tyvärr riskerar att komma sist i den här gruppen. Inte för att låten på något sätt är dålig utan att det är ett starkt motstånd.


Jag VILL att…

Cazzi Opeia och Theoz ska gå till final därför att de bjuder på scenshow och fartfyllda låtar vilket jag uppskattar mest. Förstår fortfarande inte hur ens Lisa gick vidare till semifinal. Tydligen har hon något jag inte ser eller hör.

 

Jag TROR att…

Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky kommer att röstas vidare till final därför att Lisa är älskad av svenska folket och Cazzi bjuder på något nytt och kul. Men även här kan det gå hur som helst. Startfältet i både semi 1 och 2 är så jämna och det hade varit bättre om en jury kunde valt ut låtar så hade svenska folket sluppit detta dilemma och så kan vi gnälla dagen efter istället på att fel låtar gick vidare.


Jag VILL att…

Lillasyster och Lisa Miskovsky ska gå till final därför att Lillasyster var den akt jag höll på mest i sin deltävling, trots att ”Pretender” var mil bättre. Men ”Till Our Days Are Over” ska inte underskattas, jag har gått runt och nynnat på den ett par gånger redan, den sätter sig. Lisa Miskovsky är mitt andrahandsval som trots att jag blir förvirrad över vad som sker på scen, bjuder på en fin lättlyssnad låt. Överlag verkar jag ha fastnat för de ”mognare” akterna i denna grupp, håller dem högre än de akter som ungarna säkert lär rösta på (Cazzi Opeia och Theoz).

 

Jag TROR att…

Lisa Miskovsky och Theoz kommer att röstas vidare till final. Här resonerar jag lite på samma sätt som jag gjorde i semi 1. Vi vet att Lisa Miskovsky röstades vidare som trea, och att Cazzi Opeia och Lillasyster gick vidare som fyror, medan Theoz öde är okänt i skrivande stund. Men det känns samtidigt som ett betydligt öppnare startfält, och jag tror vi kanske får se nån skräll. Antingen kan Theoz och Cazzi Opeia konkurrera om yngre tittargrupper, eller så kanske de tar ut varandra.


Jag VILL att…

Lisa Miskovsky och Theoz ska gå till final därför att Theoz var min favorit i deltävling 1 och Som Du Vill är ett av mina favoritbidrag från årets startfält. Som panelens språkfacist tycker jag också att man borde få plats med en till svensk låt i fialen. Hittills har vi bara två (Änglavakt & In I Dimman)

Lisa satte jag visserligen på sista plats när jag rankade bidragen i deltävling 3. Men nu när jag lyssnat igenom (nästan) hela startfältet igen efter att samtliga bidrag släppts så vill jag påstå att hon har en snäppet bättre låt än Cazzi Opeia som tävlade i samma deltävling.

I ärlighetens namn så är den enda som jag faktiskt vill ha vidare Theoz. Vem andra finalisten beklämmer mig inte, men måste jag välja så blir det Lisa.

 

Jag TROR att…

Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky kommer att röstas vidare till final därför att i och med att Theoz gick vidare på enbart telefonomröstning är det svårt att säga om vilket stöd han kommer få i semifinalen.

Jag tror att Theoz & Cazzi Opeia kommer att slåss om poängen från de yngre tittargrupperna, men att Cazzi precis kniper andra platsen samtidigt som Lisa utan konkurrens vinner grupp 2 och går direkt till final. Hon var ju trots allt snubblande nära att gå vidare direkt från deltävlingen.

Lillasyster räknar jag ut helt. De hade en avsevärt bättre låt förra året och åkte ut mot Baila Baila… Precis som med Danne Stråhed så bedömer jag deras kvalificeringschanser som helt försumbara, om de ens existerar.


Jag VILL att…

Cazzi Opeia och Theoz ska gå till final först och främst eftersom de har de låtarna som fångar mig mest. Men jag skulle inte bli besviken om vare sig båda två ryker eller att en av de missar finalplats, då både Lisa Miskovsky och Lillasyster har bra låtar som också förtjänar en finalplats.

 

Jag TROR att…

Cazzi Opeia och Lisa Miskovsky kommer att röstas vidare till final. Precis som Markus ovan beskriver så var Lisa ytterst nära att gå till final i den tredje deltävlingen och är den kandidat med lägst odds att gå till final i denna grupp. Den andra platsen är lite mer öppen och det står mellan medryckande 80-tals-synthpop VS Arena-pop-rock. Dessvärre tror jag att Theoz är chanslös, även om han kommer få höga röster från de yngre tittargrupperna.

 


 

Kommentera