Inför Melodifestivalen 2016: intervju med Albin & Mattias

Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2016. Snart börjar Melodifestivalen 2016 och inför det kommer vi att publicera ett antal intervjuer här på sajten med de tävlande. Denna gång är det dags för duon Albin & Mattias, som tävlar i den första deltävlingen med låten ”Rik”.

Vi möter upp Albin & Mattias på Melodifestivalens artistpresskonferens för att ställa några frågor om deras framträdande i Melodifestivalen 2016.

 

Hur känns det för dig Albin att vara med som tävlande artist i år och inte bara låtskrivare som du var ifjol?

– Det ska bli jätteroligt, svarar Albin. Det ska bli roligt att vara med i den här cirkusen, tillägger Albin med ett leende.

 

Och du Mattias har ju varit med förr så…

– Jag har rutin på det här, svarar Mattias med ett leende.

 

Så du känner dig inte ett dugg nervös?

– Nä Det ska bli skitkul och roligt att göra det här med Albin, tillägger han.

 

Ok, vad är det för typ av låt?

– Alltså det är en upptempo med mycket energi. Lite det soundet vi tagit fram och arbetat med senaste åren, svarar Albin

– Det är en ”Albin- och Matte-låt” och vi har gjort alla låtar ihop och fortsätter på samma spår liksom, tillägger Albin. Så det är ingen chock typ heavy metal-låt 🙂

 

Något man kan förvänta sig helt enkelt?

– Ja det är vårat sound liksom som vi fortsätter bygga på, svarar Albin.

 

Var det klart länge att ni skulle vara med?

– Nä inte klart så länge, svarar Albin. Vi bestämde oss i höstas att det skulle vara en rolig grej att göra, efter turnén och så där som vi har varit ute på i ett och ett halvt år. Så då hoppade vi med här.

 

Ok va kul. Vi önskar er stort lycka till i tävlingen

– Tackar, svarar Albin och Mattias.

 

Fakta: Albin & Mattias

Albin Johnsén, mer känd under artistnamnet Albin, slog igenom år 2014 med låten ”Din soldat” (med featuring av Kristin Amparo) som snabbt blev en succé. Året därpå slog Albin och Kristin till igen med ”Vilken jävla smäll”, som användes i den nya Jönssonliganfilmen. Albin var även en av låtskrivarna till Behrang Miris & Victor Crones bidrag ”Det rår vi inte för” i förra årets Melodifestival.

Mattias Andréasson slog igenom i Idol 2007 och blev sedan en av medlemmarna i gruppen E.M.D som gjorde succé i Melodifestivalen 2009 med ”Baby Goodbye”, då de blev trea. Efter att gruppen tagit en paus satsade Mattias ett par år på sin solokarriär. Bland annat provade han på Melodifestivalen en gång till; år 2012 med låten ”Förlåt mig”, men åkte då ut i sin deltävling.

Albin & Mattias har under en lång tid samarbetat med att sjunga och skriva låtar ihop Så blir det även denna gång när de ställer upp som duo i den första deltävlingen den 6 februari med låten ”Rik”.

Här nedan kan du lyssna på ett gemensamt framträdande Albin och Mattias har gjort:


 

Kommentera