Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

27 november 2018 presenteras artisterna till Melodifestivalen 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. SVT har via Twitter bekräftat att startfältet till Melodifestivalen 2019 kommer att presenteras tisdagen den 27:e november (2018). Detta sker genom en presskonferens som hålls i SVT-huset på Gärdet i Stockholm. Enligt uppgifter ska samtliga 28 tävlande presenteras vid ett och samma tillfälle.

SVT har inte gjort något mer officiellt uttalande om denna nyhet mer än som ett svar på en fråga i en Twitter-tråd (se nedan).

I skrivande stund spekuleras det därför även om starttidpunkter och andra uppgifter, men vi har dessvärre inte fått något av detta bekräftat. Förmodligen lär SVT gå ut med en mer tydligare inbjudan till presskonferensen nu i början av veckan som kommer.

 

Fakta: Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019 kommer att äga rum mellan den 2:a februari och 9:e mars 2019 och det kommer att bli den 18:e tävlingen i ordningen som drar ut på turné. De fyra deltävlingarna hålls i Göteborg, Malmö, Leksand och Lidköping, därefter följer Andra chansen i Nyköping och slutligen final i Stockholm där vinnaren kommer att koras. Kvartetten Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marica Carlsson och Eric Saade kommer att vara programledare för 2019 års tävling.

Initialt tävlar 28 artister fördelade på sju stycken per deltävling. Från varje deltävling kommer ett antal tävlande att röstas vidare till finalen och till uppsamlingsheatet Andra chansen, där tävlande får en ny chans på finalbiljett. I finalen tävlar sedan de kvalificerade bidragen om segern och äran att få representera Sverige i Eurovision 2019 som hålls i Tel Aviv i Israel den 14:e, 16:e och 18:e maj.

Det har som brukligt spekulerats mycket i medierna under hösten vilka artister som har för avsikt att delta i 2019 års tävling, men det är först på tisdag om två veckor (27:e november 2018) som sanningen kommer. Fram till dess är det bara känt att den inbjudna P4 Nästa-jokern (duon The Lovers of Valdaro) är klara för tävlingen, dock inte med vilket tävlinsbidrag.

 

Vilka artister hoppas du på ska tävla? Kommentera gärna nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Uttagningskalendern

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen