Christer Björkman blir tävlingsproducent för Eurovision 2024

Arkivbild. Foto: ESC-Panelen

EUROVISION 2024. Nu står det klart att Christer Björkman, tidigare känd tävlingsproducent för Melodifestivalen, återvänder till Eurovision som tävlingsproducent för 2024 års produktion i Malmö. Med sig får han TV4-programmet Idols producent Per Blankens som tidigare också arbetat med Melodifestivalen.

 

Inte första gången som Christer Björkman är ESC-producent

Mellan åren 2002 och 2021 jobbade Christer Björkman med samtliga Melodifestivalupplagor innan han därefter tackade för sig i den rollen men återvänder nu till Eurovision, något som Aftonbladet rapporterar om. Han var även tävlingsproducent för Eurovisionerna som producerades åren 2013 i Malmö, 2016 i Stockholm, 2017 i Kiev, 2018 i Lissabon och 2019 i Tel Aviv, så det är inte en ny roll för hans del. Samtidigt som han ska producera Eurovisions tävlingsdel i Malmö nästa år jobbar han parallellt med den sydamerikanska Eurovision-versionen som ännu inte har fått något officiellt premiärdatum.

Förutom Christer Björkman är det nu också känt att TV4-programmet Idols producent Per Blankens också ska vara med i ESC-produktionen i Malmö nästa år, även här i rollen som producent. Han har förutom Idol på sitt CV även arbetat med Melodifestivalen 2006 och 2007 samt producerat några säsonger av amerikanska Idol.

 

Övriga personer som ingår i ESC:s Core Team 2024

I somras meddelade SVT vilka fyra personer som kommer att utgöra det huvudsakliga arbetsteamet för SVT:s Eurovision-produktion i Sverige 2024. Till att börja med tilldelades SVT:s nöjeschef Ebba Adielsson posten som tävlingens exekutiva producent. Därtill kommer Christel Tholse Willers att vara chef för kommunikation, press, varumärke och events i samarbete med värdstaden. Hon har tidigare arbetat med Eurovision-produktionen 2013 i en liknande roll och även arbetat med Melodifestivalen.

Tävlingens tekniska produktionschef blir Tobias Åberg som även han arbetade med ESC-produktionen i Malmö 2013 och i Stockholm 2016. Sedan dess har han varit med på flera Eurovisioner i liknande roller. Titeln Exekutive Line Producer är en ekonomisk roll tillsammans med övergripande roll för den tekniska produktionen. Den rollen har tilldelats Johan Bernhagen som tidigare varit både exekutiv producent och produktionschef för Sveriges två senaste Eurovisioner.

Andra roller i Core teamet är David Wessén som blir tävlingens produktionschef, Mats Lindgren som blir tävlingens jurist, Madeleine Sinding-Larsen som blir tävlingens mediechef samt Linnea Lopez som har fått titeln Executive Assistant.

 


 

Kommentera