Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nu startar vi nedräkningen till Eurovision 2017!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INFÖR EUROVISION 2017. Nu startar vi i ESC-Panelen vår nedräkning till Eurovision 2017! Och det med vår guide med all information om årets tävlande. Varje dag under hela april kommer vi att presentera och tycka till om årets låtar.

 

Så här kommer det att gå till

I varje presentation kommer vi dels presentera varje lands historik och information om den tävlande artisten med dess tillhörande tävlingsbidrag. Men, utöver det gör varje panelmedlem också ett omdöme som avslutas med ett betyg. Dessa betyg och omdömen bygger enbart på vad vi själva tycker. Du som läsare får gärna komma med dina åsikter om låtarna – t.ex. om du håller med vad vi skriver eller om du tycker något helt annat. Allt är välkommet så länge vi håller schysst ton.

Poängen vi sätter går efter den klassiska ”sämst-till-bäst”-skalan som även i år har tio steg från noll till fem. Mellan poäng 1-4 kan vi sätta halva poäng (alltså 1.5, 2.5, 3.5 och 4.5). Förklaringar om hur poängen sätts finns här.

 

Dessa dagar publiceras presentationerna

Varje dag mellan den 2-29 april publiceras en eller två presentationer kl. 12:00 CEST och/eller kl. 18:00 CEST. Samtliga presentationer görs tillgängliga på startsidan samt även genom länkning här. OBS! På tisdagar kommer vi bara att publicera våra Eurovision-topplistor och då blir det alltså inga presentationer.

Så här ser schemat ut:

  • Ukraina och Big Five: 2:a till 6:e april.
  • Semifinal 1: 7:e till 17:e april.
  • Semifinal 2: 19:e till 29:e april.

 

Efter att alla delar är publicerade kommer vi att sammanställa våra betygsättningar. Då får ni se hur vi tycker att det ska gå i respektive semifinal och bland de direktkvalificerade.

 

Konst-tema i årets presentationer

Som ovan märks har vi ett tema i år i våra presentationer och det är konst. Vi har gjort digitala målningar av varje lands flagga. Detta för att göra något extra av presentationerna i år och då tyckte vi att just det passade bäst. Vi hoppas att ni kommer att gilla dessa bilder.

 

Kommentera gärna vilka delar du ser fram emot att få läsa om!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen