LIVE-RAPPORT: Artistpresentation till Melodifestivalen 2021

PANELEN INFORMERAR. Mellan den 1-3 december 2020 presenterade SVT artisterna som ska tävla i Melodifestivalen 2021. I liveflödet nedan presenterade vi artisterna med tillhörande bidrag.

 

Mer fakta om uttagningen

28 bidrag, fördelat på sju bidrag á fyra deltävlingar, kommer att tävla. Därefter följer uppsamlingsheatet Andra chansen och den avgörande finalen som korar vinnaren som blir Sveriges representant i Eurovision 2021.

– I deltävlingarna röstas publikens favoriter vidare till final, antingen som deltävlingsvinnare eller att de får en chans till via Andra chansen.

– Hur omröstningen i Andra chansen respektive finalen kommer att gå till är inte känt.

– På grund av coronapandemin kommer sändningarna denna gång enbart hållas i en och samma arena istället för att vara på turné. Enda värdstaden för året blir Stockholm.

– Den arena tävlingen kommer att sändas ifrån är Annexet som är granne till Globen, Tele2 Arena och Hovet.

Ingen publik kommer att tillåtas att vara på plats i arenan vid sändning. Däremot kommer sändningarna kunna följas i SVT, både i linjär-TV och på webben.

– Deltävlingarna avgörs den 6:e, 13:e, 20:e och 27:e februari.

– Andra chansen avgörs den 6:e mars.

– Finalen avgörs den 13:e mars.

– Det här är Christer Björkmans sista år i produktionen i rollen som producent. Karin Gunnarsson är programmets tävlingsproducent. Från och med 2022 är tanken att Karin Gunnarsson ska ta över hela producentskapet för tävlingen och att Christer Björkman därmed avslutar sin tjänst för SVT.

 

Startfältet

– Startfältet har till en hälft valts ut av en urvalsjury och till en hälft av SVT:s Melodifestivalredaktion.

– En av de 28 artistplatserna har tillfallit artisten Julia Alfrida, som tävlade i P4 Nästa 2020.

– Alla artister meddelades mellan den 1:a och 3:e december. Fördelningen till deltävlingar blir klar i ett senare skede.

 


 

Kommentera