Spansk minifinal utser Blas Cantós tävlingsbidrag till Eurovision 2021

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Spanska RTVE har bekräftat att en publikomröstning kommer att avgöra vilket tävlingsbidrag som Spaniens representant Blas Cantó kommer att få med sig till Eurovision i Rotterdam.

Inför Eurovision 2020 utsåg RTVE Blas Cantó internt som sin artist till tävlingen, och när beskedet om att Eurovision 2020 blev inställd dröjde det inte länge förrän RTVE gick ut med informationen att Blas skulle stå kvar som landets representant 2021. Ifjol gjordes både artist- och bidragsvalet internt, men denna gång utses tävlingsbidraget genom en publikomröstning i en final som är planerad att äga rum i februari.

 

Så kommer finalen att gå till

Enligt de uppgifter som släppts nu kommer finalen att bestå av två bidrag som Blas framför och sedan kommer endast publikröstning att avgöra vilken av dessa två låtar som får åka med honom till Rotterdam i maj. Förutom de två tävlingsbidragen kommer finalen att bestå av en rad andra framträdanden med Blas och hans artistkollegor. I och med detta kan vi tillägga att Spanien blir det tredje landet i ordningen, av de som valt att behålla sin Eurovision 2020-artist till 2021, som utser tävlingsbidraget via en publik uttagning. De övriga två är Israel och Slovenien.

 

Tills vi vet mer

RTVE har än så länge inte gått ut med vad de två låtarna som ska tävla heter, ej heller vilket datum som finalen är tänkt att äga rum. Tills vi vet mer får vi nöja oss med att lyssna på fjolårets låt ”Universo”:

 


 

Kommentera