Eurovision 2021: Go_A tävlar med låten “Shum” för Ukraina

Foto & copyright: JSC ”UA:PBC”
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Initialt var det sagt att Ukrainas nya tävlingsbidrag skulle släppas i mars, men redan nu i början av februari står det klart vilket tävlingsbidrag som är utvalt!

 

Vad har hänt?

Sedan förra våren har det varit känt att vinnarna från Vidbir 2020, gruppen Go_A, kommer att representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2021. I och med det blir det ingen ny Vidbir 2021 även om det inte är uteslutet att den återkommer till nästa säsong.

I vilket fall som helst har gruppen sedan de blivit klara för tävlan arbetat med att ta fram låtar för 2021 års tävling och nu i slutet av januari kom ukrainska TV-bolaget UA:PBC med beskedet att en jury skulle välja ut vilket tävlingsbidrag som Go_A ska tävla med i Eurovision 2021. Bara en kort tid efter detta besked har uppgifter kommit att juryn redan gjort sitt val. Initialt var det sagt att låten skulle släppas först i mars, men detta har förändrats då låten släppts redan nu (4:e februari).

De låtar juryn kunde välja bland var (utan inbördes ordning):

  1. ”Shum”
  2. ”Rano”
  3. ”Tserkovka”

 

Vilken låt blev vald?

Juryn som valde bidraget utgjordes av Eurovision-vinnaren Jamala, artisten och musikproducenten Yevhen Filatov, låtskrivaren Ruslan Kvinta samt Yaroslav Lodygin och Dmytro Khorkin som bägge representerade TV-bolaget UA:PBC. De hade enligt uppgifter tre olika låtar att välja på och den som fick flest röster blev bidraget Shum som är gjord av Taras Shevchenko, Kateryna Pavlenko och Ihor Didenchuk. Låten framförs på ukrainska.

Det finns också en officiell musikvideo till bidraget som är presenterad:

 

Vad tycker du om Go_A och deras nya låt? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera