Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2021: Go_A tävlar med låten “Shum” för Ukraina

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: JSC ”UA:PBC”
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Initialt var det sagt att Ukrainas nya tävlingsbidrag skulle släppas i mars, men redan nu i början av februari står det klart vilket tävlingsbidrag som är utvalt!

 

Vad har hänt?

Sedan förra våren har det varit känt att vinnarna från Vidbir 2020, gruppen Go_A, kommer att representera Ukraina i Eurovision Song Contest 2021. I och med det blir det ingen ny Vidbir 2021 även om det inte är uteslutet att den återkommer till nästa säsong.

I vilket fall som helst har gruppen sedan de blivit klara för tävlan arbetat med att ta fram låtar för 2021 års tävling och nu i slutet av januari kom ukrainska TV-bolaget UA:PBC med beskedet att en jury skulle välja ut vilket tävlingsbidrag som Go_A ska tävla med i Eurovision 2021. Bara en kort tid efter detta besked har uppgifter kommit att juryn redan gjort sitt val. Initialt var det sagt att låten skulle släppas först i mars, men detta har förändrats då låten släppts redan nu (4:e februari).

De låtar juryn kunde välja bland var (utan inbördes ordning):

  1. ”Shum”
  2. ”Rano”
  3. ”Tserkovka”

 

Vilken låt blev vald?

Juryn som valde bidraget utgjordes av Eurovision-vinnaren Jamala, artisten och musikproducenten Yevhen Filatov, låtskrivaren Ruslan Kvinta samt Yaroslav Lodygin och Dmytro Khorkin som bägge representerade TV-bolaget UA:PBC. De hade enligt uppgifter tre olika låtar att välja på och den som fick flest röster blev bidraget Shum som är gjord av Taras Shevchenko, Kateryna Pavlenko och Ihor Didenchuk. Låten framförs på ukrainska.

Det finns också en officiell musikvideo till bidraget som är presenterad:

 

Vad tycker du om Go_A och deras nya låt? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen