Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Fler länder bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Deltagarlistan till nästa års Eurovision fortsätter att växa och landar nu på 30-sträcket. Detta sedan både Georgien och Azerbajdzjan tackat ja till att fortsätta delta.

 

Azerbajdzjan

Landets nationella TV-bolag İctimai Televiziya (İTV) har till ESCToday.com bekräftat sin medverkan i Eurovision 2022. Förmodligen, men det är inte helt bekräftat, blir det en fortsättning på internvalet. Mer information om deras uttagning kommer att bli aktuell under säsongen.

Senast det begav sig var det sångerskan Efendi som representerade Azerbajdzjan med låtenMata Hari. Det blev finalplats om än att det slutade med en 20:e plats, vilket är landets dittills tredje sämsta slutresultat någonsin.

 

Georgien

Även Georgiens nationella TV-bolag GPB har via ESCToday.com bekräftat Georgiens deltagande i Eurovision 2022. Till skillnad från Azerbajdzjan saknas uppgifter om hur artist och bidrag kommer att väljas ut denna gång efter att GPB ifjol gjorde valet internt. Den gången var det sångaren Tornike som tävlade med låten You som inte tog sig till final utan blev näst sist i sin semifinal.

 

Så många länder har hittills tackat ja

Som tidigare nämnt är deltagarlistan, som vi har kunnat räkna den, hittills uppe i 30 bekräftade länder. Se hela sammanställningen här.

Det är dock troligt att fler länder tackar ja då man nu är inne i en slags betänketid (fram till början av oktober) där varje land får avgöra om man vill kvarstå på listan eller ej. Oavsett lär den fullständiga deltagarlistan bli känd antingen nu i höst eller tidigt nästa år. Så snart allt är officiellt kommer vi att presentera det.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen