2020 års Eurovision Pre Partyn senareläggs eller ställs in

EUROVISION PRE PARTYN. På grund av coronavirusets framfart över Europa i kombination med stängda gränser, begränsningar med folksamlingar och andra karantänshinder ser det dystert ut för årets Eurovision Pre Partyn. Hittills har minst ett ställts in och resterande har flyttas fram till ännu okända datum.

 

Vad har hänt?

Året Inför-säsong skulle ha bestått av minst tre så kallade Eurovision Pre Partyn, alltså fester där fans och artister träffas för att festa och sjunga loss till årets bidrag, samt även till inbjudna gästartisters repertoarer. Festerna skulle denna gång ha ägt rum i London den 29:e mars, Amsterdam den 4:e april och Madrid den 10-11:e april. Men verkligheten har kommit ikapp och på grund av coronavirusets framfart över Europa kommer alla tre festerna inte att bli av på utsatt datum. Så här ser det ut:

 

Pre-PartyES 2020 i Madrid

Arrangörerna bakom Madrids fest har meddelat att de ställer in festen tills vidare och att den eventuellt blir av senare i april. Skulle Eurovision eventuellt senareläggas är det inte omöjligt att Madrid-festen blir av i närtid av Eurovision äger rum.

 

Eurovision in Concert i Amsterdam

Den 15:e mars kom också beskedet från Eurovision in Concert i Amsterdam att även de blir tvungna att flytta på sin fest. Detta främst för att det förbud mot folksamlingar med mer än 100 personer förlängdes av nederländska regeringen till den 6:e april, alltså till två dagar efter att festen skulle ha ägt rum. Arrangörerna kommer nu överse om EiC kan hållas vid ett senare tillfälle eller om den tyvärr måste ställas in helt. Eventet har varit återkommande varje år sedan många år nu.

 

London Eurovision Party

På måndagskvällen den 16:e mars kom också besked från London Eurovision Party att även den skjuts på framtiden, dock ännu oklart till vilket datum. Om du har köpt biljetter till Londonfesten kan du vara lugn för dessa förblir giltiga även till det eventuella nya datumet.

 

Israel Calling

I år hade även Israel tänkt återuppta sin tidigare nedlagda fest Israel Calling, men den ställs nu in på grund av dessa oroligheter om virusspridningens framfart.

 

Vad händer med Eurovision?

Som vi tidigare berättat om vet EBU ännu inte hur det blir med sändningarna av Eurovision 2020. I den kommuniké som Eurovision.tv publicerade fredagen den 13:e mars kommer ett besked att tas de närmaste veckorna som kan innebära alltifrån att produktionen genomförs som tänkt (men med eventuella begränsningar) eller att den skjuts på framtiden eller att det inte skulle bli någon tävling 2020.

Varför ett besked inte kan lämnas nu är för att man inte vet om virussituationen kommer att eskalera eller om saker och ting har börjat lugna ned sig till maj. Ett annat skäl är att själva scenbygget är planerat att starta i början av april och skulle evenemanget bli uppskjutet eller inställt kommer någon scen inte att byggas upp då. Så vi får avvakta och se. Därför ska den nyheten också ses som att TV-bolagen NOS, NPO och AVROTROS fortsätter att jobba med produktionen av de två semifinalerna och finalen till dess annan information ges.

 


 

Kommentera