Lettland: Valters Fridenbergs har gått bort


Publicerad:


Skribent:

Lukas


Publicerad

Foto: Eurovision.tv

EUROVISION. Vi har tyvärr nåtts av beskedet att ena halvan av duon Valters & Kazha, Valters Fridenbergs, har gått bort i cancer. Valters blev 30 år gammal.

Valters Fridenbergs diagnostiserades med cancer år 2016. Han fick då gå igenom tre cellgiftsbehandlingar såväl som en operation. Men trots flera indikationer på att Valters skulle bli friskförklarad förlorade han till slut kampen mot den tumör som då hade vuxit till sig i lymfkörtlarna.

Valters Fridenbergs tävlade tillsammans med Kārlis Būmeisters som duetten Valters & Kazha i 2005 års upplaga av Eurovision Song Contest med balladen “The War Is Not Over”. Efter att ha först klarat sig till finalen med endast fyra poängs marginal lyckades de ta Lettland upp till en femteplats, ett av Lettlands mer lyckade resultat i tävlingen. Valters själv gjorde ett till försök att representera Lettland 2009 med låten “For a Better Tomorrow” men lyckades inte nå finalen i uttagningen.

Så här såg deras framträdande ut i finalen:

Våra tankar går till Valters Fridenbergs familj och anhöriga.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen