Lettland: Valters Fridenbergs har gått bort

EUROVISION. Vi har tyvärr nåtts av beskedet att ena halvan av duon Valters & Kazha, Valters Fridenbergs, har gått bort i cancer. Valters blev 30 år gammal.

Valters Fridenbergs diagnostiserades med cancer år 2016. Han fick då gå igenom tre cellgiftsbehandlingar såväl som en operation. Men trots flera indikationer på att Valters skulle bli friskförklarad förlorade han till slut kampen mot den tumör som då hade vuxit till sig i lymfkörtlarna.

Valters Fridenbergs tävlade tillsammans med Kārlis Būmeisters som duetten Valters & Kazha i 2005 års upplaga av Eurovision Song Contest med balladen ”The War Is Not Over”. Efter att ha först klarat sig till finalen med endast fyra poängs marginal lyckades de ta Lettland upp till en femteplats, ett av Lettlands mer lyckade resultat i tävlingen. Valters själv gjorde ett till försök att representera Lettland 2009 med låten ”For a Better Tomorrow” men lyckades inte nå finalen i uttagningen.

Så här såg deras framträdande ut i finalen:

Våra tankar går till Valters Fridenbergs familj och anhöriga.

 


 

Kommentera