Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lettland: Valters Fridenbergs har gått bort

Publicerad: | Skribent: Lukas

Publicerad


EUROVISION. Vi har tyvärr nåtts av beskedet att ena halvan av duon Valters & Kazha, Valters Fridenbergs, har gått bort i cancer. Valters blev 30 år gammal.

Valters Fridenbergs diagnostiserades med cancer år 2016. Han fick då gå igenom tre cellgiftsbehandlingar såväl som en operation. Men trots flera indikationer på att Valters skulle bli friskförklarad förlorade han till slut kampen mot den tumör som då hade vuxit till sig i lymfkörtlarna.

Valters Fridenbergs tävlade tillsammans med Kārlis Būmeisters som duetten Valters & Kazha i 2005 års upplaga av Eurovision Song Contest med balladen ”The War Is Not Over”. Efter att ha först klarat sig till finalen med endast fyra poängs marginal lyckades de ta Lettland upp till en femteplats, ett av Lettlands mer lyckade resultat i tävlingen. Valters själv gjorde ett till försök att representera Lettland 2009 med låten ”For a Better Tomorrow” men lyckades inte nå finalen i uttagningen.

Så här såg deras framträdande ut i finalen:

Våra tankar går till Valters Fridenbergs familj och anhöriga.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen