Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Första deltävlingen i Melodifestivalen 2022 sänds från Globen

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. SVT:s och dess medarrangör Live Nation har nu officiellt bekräftat att den första deltävlingen i Melodifestivalen 2022, som avgörs den 5:e februari, kommer att äga rum i Globen (Avicii Arena) i Stockholm.

Det är också bekräftat att publik kommer att tas in, om än i en begränsad skara jämfört med hur det annars brukar vara. Biljetter är släppta och vill du vara på plats gäller det att skynda att fynda. De events som gäller är:

– 4:e februari kl 20.00: Fredagsgenrepet »

– 5:e februari kl 13.45: Lördagsgenrepet »

– 5:e februari kl. 20.00: Direktsändningen »

 

Var hålls resterande deltävlingar samt semifinalen och finalen?

Initialt var det sagt att Melodifestivalen 2022 skulle ge sig ut på en Sverigeturné som det var åren innan pandemin. Men på grund av den höga smittspridningen som drog igång runt årsskiftet 2021/22 har SVT fått grusa dessa planer och istället arrangera allt i arenor i Stockholmsområdet.

Än så länge har Live Nation och SVT endast bekräftat var den första deltävlingen kommer att äga rum, även om de har gått ut med förhoppningar om att kunna hålla finalen i Friends Arena. Det senare gäller endast så länge restriktionerna tillåter.

Att inga fler arenor ännu har bekräftats skulle kunna innebära att tävlingen får flytta på sig vecka för vecka om än att det bara blir på arenor i Stockholmsområdet. Men om t.ex. Globen/Avicii arena inte är uppbokad av något annat kanske arenan blir den nya fasta arenan för tävlingen. Det återstår att se!

 

Tävlingsdatum 2022

Dessa datum hålls Melodifestivalen 2022:

5:e februari: deltävling 1 – Globen (Avicii Arena), Stockholm

12:e februari: deltävling 2 – Ej klart med arenaval

19:e februari: deltävling 3 – Ej klart med arenaval

26:e februari: deltävling 4 – Ej klart med arenaval

5:e mars: semifinal – Ej klart med arenaval

12:e mars: final – Ev. Friends Arena, Stockholm

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen