Antagningen till P4 Nästa 2021 är avslutad

P4 NÄSTA 2021. Fram till den 31:a mars 2021 kl. 12:00 fanns möjlighet att skicka in bidrag till Sveriges radios musiktävling P4 Nästa. Nu när antagningen är avslutad ska distrikten går igenom de inskickade låtarna och välja ut sina startfält.

Sedan slutet av 2020 har det stått klart att Sveriges radio än en gång kommer att producera en upplaga av musiktävlingen P4 Nästa och under mars månad kunde intresserade artister och låtskrivare skicka in bidrag till de 25 P4-distrikten i hela Sverige. Antagningen är nu avslutad och därför väntar nästa process.

 

Hur ser upplägget ut?

Det första som händer nu är att var och ett av de 25 P4-disrikten kommer att utse sina tävlingsbidrag. Oftast brukar det vara ett färre antal låtar men distrikten kan själva välja uttagningssätt. Själva distriktsuttagningarna brukar äga rum under perioden maj till juli och de resulterar i att respektive distrikt utser en vinnarmelodi.

När alla 25 uttagningar är avgjorda tar en riksjury över arbetet och väljer ut några av de 25 vinnarna som de gillat mest. Dessa låtar går vidare till riksfinalen där en jury tillsammans med publiken röstar fram en vinnare. Låten som vinner riksfinalen kommer att bli regelbundet spelad i SR P4 och testas senare på hösten in på Svensktoppen.

Det är inte sagt när och var riksfinalen ska avgöras men förmodligen lär den äga rum någon gång i sensommar, exempelvis augusti eller september. Vi återkommer så snart vi fått ett datum. Sveriges Radio har heller inte kommunicerat något om finalen hålls med eller utan publik i salongen. Däremot står det redan nu klart att samtliga distriktsuttagningar kommer att hållas digitalt istället för vid olika publika platser runt om i Sverige.

 

Ges ett artisterbjudande till Melodifestivalen 2022?

Det är ännu inte sagt om SR tillsammans med SVT kommer att erbjuda en av finalisterna i årets P4 Nästa en artistplats i Melodifestivalen 2022. Förmodligen kommer besked om detta senare under året.

 


 

Kommentera