Tyskland startar upp inför Eurovision 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Även om det i skrivande stund är cirka två månader kvar tills Eurovision 2021 ska avgöras har det tyska TV-bolaget NDR redan nu börjat jakten på att hitta Tysklands representant till Eurovision 2022.

 

Vad har hänt?

Enligt uppgifter ska det handla om en liknande intern uttagning som det varit de senaste åren då TV-bolaget nu söker personer till den publikpanel som ska vara med och rösta fram bidraget senare under 2021. Den som är intresserad att ansöka om en plats i publikpanelen kan göra det här. Däremot finns det vissa regler och det är bl.a. att endast personer som är bosatta i Tyskland välkomnas att delta. Senast den 7:e april ska ansökan vara inskickad.

 

Vilka kommer att ingå?

Urvalskriteriet för de personer som kommer att ingå i publikpanelen kommer att vara att varje person får rangordna olika musikvideos och de 100 personer som utmärkt sig bäst kommer att få ingå i den juryn. Det finns fortfarande ganska få detaljer spikade men förutom publikpanelen lär också en så kallad expertjury rekryteras för ändamålet.

Bägge parter kommer senare under det här året att få lyssna igenom olika artisters framträdanden/bidrag för att sedan i olika processer utse en vinnare. Det finns däremot inga uppgifter om det bara blir internt eller om omröstningen eventuellt leder till någon slags final eller liknande. Det får vi anledning att återkomma till senare.

 

Fakta: Vem tävlar för Tyskland 2021?

Till Eurovision 2021 valde Tyskland både artist och tävlingsbidrag genom internval. Valet bekräftades redan under sommaren 2020 av den tyska delegationschefen och TV-bolaget NDR:s underhållningschef som gick ut med informationen om att Tysklands representant skulle väljas i en intern process av två jurygrupper: en publikpanel och en expertjury. Dessa fick tillsammans lyssna och bedöma olika artister och låtar tills det bara var en kvar som hade vunnit. I december 2020 kom besked om att en vinnare var utsedd, men det dröjde fram till den 6:e februari innan artisten namngavs officiellt och den 25:e februari släpptes tävlingsbidraget officiellt.

Valet föll på artisten Jendrik med bidraget “I Don’t Feel Hate”. I och med att han representerar ett av de så kallade “The Big Five” innebär det att låten är direktkvalificerad till årets Eurovisionfinal i Rotterdam. Så här ser bidragets officiella musikvideo ut inför tävlingen:

 


 

Kommentera