Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Tyskland NF 2020

Tyskland NF 2022 »


TYSKLANDS UTTAGNING. TV-bolaget NDR har bekräftat att de än en gång kommer att utse artist och bidrag till Eurovisionen via ett internval som röstas fram av två jurygrupper. Därmed gavs inte 2020-artistvalet Ben Dolic en automatisk plats att representera Tyskland 2021 och han valde även att inte ansöka på nytt.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Internval
  • Uttagningsdatum:
  • Inte presenterat
  • Artist:
  • Inte valt
  • Låt:
  • Inte valt
  • Låtskrivare:
  • Inte valt

I en intervju med sajten ESC Kompakt i början av juli 2020 bekräftade den tyska delegationschefen Alexandra Wolfslast och NDR:s underhållningschef Thomas Schreiber att Tysklands artist och tävlingsbidrag till Eurovision 2021 kommer att ske via ett internval. Man valde därför att inte artisten Ben Dolic en automatisk plats att åter tävla för Tyskland 2021, även om det initialt inte var något hinder för honom att ansöka. I mitten av november 2020 meddelade dock Ben Dolic att han inte kommer att göra ett nytt försök att få representera Tyskland 2021.

Det nya valet kommer att röstas fram av två olika jurygrupper, men det är inte sagt hur dessa jurygrupper är sammansatta. Det saknas också uppgifter om när artist och bidrag beräknas att presenteras.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen