Inför: Första deltävlingen, Melodifestivalen 2018

INFÖR – MELODIFESTIVALEN. Lördagen den 3:e februari 2018 sändes den första deltävlingen i Melodifestivalen 2018, live från Karlstad. Sju artister gjorde upp om två platser i finalen och två platser i Andra chansen. Här finns all info inför sändningen ägde rum.

 

Fakta

 • Datum: 2018-02-03
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: Löfbergs Lila Arena, Karlstad
 • Programledare: David Lindgren samt Fab Freddie (sidekick)
 • Röstningsprocess: Tittarna röstar vidare två bidrag till finalen och två bidrag till Andra chansen genom två omgångar.
 • TV-bolag/Stream: SVT1 och SVT Play – Länk
 • Missa inte: SVT Nyheters uppladdningsprogram kl. 19:30 – Länk

 

Panelen inför: 2018 är det tredje gången gillt som Karlstad och Löfbergs Lila Arena står värd för en Melodifestivalsdeltävling. Och det var ett tag sedan Melodifestivalen var här, 2004 var första besöket och 2006 det andra. Senast Karlstad stod värd gick Kikki Danielsson raka vägen till finalen – och nu är det dags igen för Kikki att delta i Melodifestivalen och det sker just i Karlstad…

Reglerna för deltävlingen: Sju tävlande göra upp om två finalplatser och två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen. Innan första låten framförs öppnas telefonslussarna och dessa är öppna till och med den första snabbreprisen. SVT läser därefter av resultatet och de fem bidrag som har fått flest röster går vidare medan de två bidragen som hamnat sexa och sjua åker ut. Därefter fortsätter omröstningen en stund till innan SVT stänger den igen. Bidragen som fått flest respektive näst flest röster går direkt till final, medan bidragen som kommit trea och fyra går till Andra chansen. Bidraget på femte plats åker ut.

 

Startfältet

Dessa artister tävlar:

 1. Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”
 2. John Lundvik – “My Turn”
 3. Renaida- “All The Feels”
 4. Edward Blom – “Livet på en pinne”
 5. Kikki Danielsson – “Osby Tennessee”
 6. Kamferdrops – “Solen lever kvar hos dig”
 7. Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”

 

Mer information

 

 

Vilka spekuleras det om som går vidare?

Denna del ska enbart ses som spekulation eftersom resultatet av deltävlingen vid publiceringen inte hade avgjorts.

 

Genrepspubliken

Under fredagens genrep gjorde Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) sin publikundersökning där John Lundvik, Benjamin Ingrosso och Sigrid Bernson var favoriterna. Dessa tre fick nästan lika många röster och till fjärdeplatsen var det ett långt skutt. Mellan Edward Blom, som kom fyra, och Renaida, som kom femma, skilde det sig drygt 30 röster. Sist i undersökningen kom Kamferdrops och näst sist blev Kikki Danielsson.

 

Oddsen

Enligt oddsmakarna har Benjamin Ingrosso en trygg ledning och ett nästan obefintligt odds då bl.a. Bettingstugan.se ger honom 93 procents sannolikhet att gå vidare i tävlingen. Detta ska jämföras med Kikki Danielsson som spås endast ha 12 procents chans att gå vidare. Bettingstugan.se ger även Kamferdrops höga odds och drygt 56 procents chans att gå vidare, och Sigrid Bernson har drygt 47 procents chans (enligt dem). Därefter faller procentsatserna ganska snabbt till 27% (John Lundvik), 18% (Edward Blom), 15% (Reinaida) och 12% (Kikki Danielsson).

Vänligen notera att odds kan förändras till och med avgörandet.

 

Vår publikundersökning

Vi skribenter har under hela veckan ställt frågan till er läsare vilken artist ni har som favorit i detta startfält. Ikväll kl. 18:00 CET kommer vi att avsluta omröstningen och publicera resultatet. Fram till dess är det fritt fram att rösta på!

 


 

Kommentera