Melodifestivalen 2018: Så här tror genrepspubliken att första deltävlingen slutar


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

De tävlande i Karlstad. Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2018. Det första publika genrepet inför Melodifestivalen 2018s första deltävling i Karlstad imorgon lördag (3:e februari) är avslutat. Efter genrepet genomförde Melodifestivalklubben sin publikundersökning där genrepspubliken fått tycka till om vilka de tror på mest respektive minst att gå vidare i tävlingen.

Resultatet av undersökningen efter publika genrepet den 2:a februari:

 

  1. John Lundvik – “My Turn”, 164 röster
  2. Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”, 159 röster
  3. Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”, 153 röster
  4. Edward Blom – “Livet på en pinne”, 91 röster
  5. Renaida- “All The Feels”, 61 röster
  6. Kikki Danielsson – “Osby Tennessee”, 29 röster
  7. Kamferdrops – “Solen lever kvar hos dig”, 22 röster

 

Totalt svarade 679 personer i undersökningen.

 

Vad visar undersökningen?

Undersökningen som Melodifestivalklubben gjorde visar att genrepspubliken tror mycket på John Lundvik, Benjamin Ingrosso och Sigrid Bernson. Därefter är det ett hopp ned till Edward Blom som tar en fjärdeplats och Renaida som tar femteplatsen. Allra sämst går det för Kikki Danielsson respektive Kamferdrops enligt fredagskvällens publik.

Notera gärna att både John Lundvik och Sigrid Bernson slumpades fram som genrepets vinnare och därför fick de framföra sina bidrag igen. Detta kan ha påverkat publiken.

 

Om undersökningen

Svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) genomför inför varje sändning av Melodifestivalen en publikundersökning där man frågar publiken vem de tror mest på i startfältet. Undersökningen ska inte ses som varken vetenskaplig eller mätbar eftersom detta resultat bara är en indikation om vad en mindre del av publiken kvällen före direktsändningen tycker. Först under direktsändningen avgörs allt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen