Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2018: Så här tror genrepspubliken att första deltävlingen slutar

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


De tävlande i Karlstad. Foto: ESC-Panelen.

MELODIFESTIVALEN 2018. Det första publika genrepet inför Melodifestivalen 2018s första deltävling i Karlstad imorgon lördag (3:e februari) är avslutat. Efter genrepet genomförde Melodifestivalklubben sin publikundersökning där genrepspubliken fått tycka till om vilka de tror på mest respektive minst att gå vidare i tävlingen.

Resultatet av undersökningen efter publika genrepet den 2:a februari:

 

  1. John Lundvik – “My Turn”, 164 röster
  2. Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”, 159 röster
  3. Sigrid Bernson – “Patrick Swayze”, 153 röster
  4. Edward Blom – “Livet på en pinne”, 91 röster
  5. Renaida- “All The Feels”, 61 röster
  6. Kikki Danielsson – “Osby Tennessee”, 29 röster
  7. Kamferdrops – “Solen lever kvar hos dig”, 22 röster

 

Totalt svarade 679 personer i undersökningen.

 

Vad visar undersökningen?

Undersökningen som Melodifestivalklubben gjorde visar att genrepspubliken tror mycket på John Lundvik, Benjamin Ingrosso och Sigrid Bernson. Därefter är det ett hopp ned till Edward Blom som tar en fjärdeplats och Renaida som tar femteplatsen. Allra sämst går det för Kikki Danielsson respektive Kamferdrops enligt fredagskvällens publik.

Notera gärna att både John Lundvik och Sigrid Bernson slumpades fram som genrepets vinnare och därför fick de framföra sina bidrag igen. Detta kan ha påverkat publiken.

 

Om undersökningen

Svenska Melodifestivalklubben (OGAE Sweden) genomför inför varje sändning av Melodifestivalen en publikundersökning där man frågar publiken vem de tror mest på i startfältet. Undersökningen ska inte ses som varken vetenskaplig eller mätbar eftersom detta resultat bara är en indikation om vad en mindre del av publiken kvällen före direktsändningen tycker. Först under direktsändningen avgörs allt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen