LIVE-rapportering från Melodifestivalen 2017, deltävling 2

MELODIFESTIVALEN 2017 – LIVE. Under sändningen av andra deltävlingen av Melodifestivalen 2017 liverapporterade Hollac16. Läs hans rapportering i denna artikel.

 

21:29 CET: Nu är sändningen slut. Jag som skrivit här ikväll heter Hollac16 och nu tackar jag för mig för ikväll. Hoppas ni har haft lika kul som jag har haft det. Vi ses om en vecka i Växjö. Trevlig lördagskväll.

PS: Följ gärna resten av uttagningarna som vi tipsar om här på sajten under kvällen.

 

21:27 CET: Nu får vi reda på att 5 395 695 röster inkom varav 390 542 kronor gick till Radiohjälpen.

 

21:25 CET: Benjamin Ingrosso sjunger igen.

 

21:23 CET: Roger Pontare eller Benjamin Ingrosso? Det blir… Benjamin som tar andra finalplatsen. Roger Pontare åker därmed ut.

 

21:23 CET: Till Andra chansen går… Dismissed och Lisa Ajax.

 

21:20 CET: Nu ska vi få reda på resten av resultatet.

 

21:17 CET: Mariette framför sitt tävlingsbidrag igen.

 

21:15 CET: Första bidraget till final… A Million Years – Mariette! Grattis!

 

21:14 CET: Nu kommer besked. Först är det tyvärr lite tekniskstrul så David Lindgren ropar upp alla fem som är kvar i tävlingen ikväll.

 

21:12 CET: Clara Henry är i Green Room. Intervjuar Mariette som är på samma arenan som för två år sedan då hon gick direkt till final. Blir det en favorit i repris? Även Benjamin Ingrosso intervjuas.

 

21:10 CET: Hasse intervjuar publiken igen och nu blir det Radiohjälpens kör och en flashmob i arenan. Tack för att ni har röstat på din favorit är budskapet 🙂

 

21:06 CET: Ny snabbrepris. De fem låtarna behåller tidigare röster. Ser du via SVT Play – rösta nu!

 

21:03 CET: Artisterna som går vidare till omgång 2 är (efter ordning de ropades upp i): Mariette, Benjamin Ingrosso, Roger Pontare, Lisa Ajax och Dismissed. Därmed är Etzia (6:a) och Allyawan (7:a) utslagna.

 

21:01 CET: Hasse Andersson avslöjar Roger Pontares prilla från finalen år 2000.

 

21:00 CET: Alla älskar David för hans insats 🙂 Snart får vi reda på vilka som går vidare

 

20:57 CET: Nu blir det en mellokavalkad med David Lindgren 🙂

 

20:55 CET: Mer Clara Henry och Mellolumpen med general Björkman. Röstningen är avslutad för första omgången. Ring/SMS:a/hjärtrösta inte nu.

 

20:51 CET: Ring 099-208 XX eller 099-908 XX (byt ut XX mot startnumret). Eller SMS-rösta skicka XX (startnr) till 72211 eller 72999

 

20:49 CET: Nu har vi hört alla bidrag för ikväll. Dags för snabbrepris nr 1. Tittar du på webben rösta under snabbreprisen (detta p.g.a. fördröjningar i webbsändningen jämfört med tv-sändningen).

 

20:47 CET: Min reflektion av Benjamin Ingrossos bidrag: Vilket helt ointressant bidrag som herr Ingrosso bjuder på. Inget som jag ens överhuvudtaget går igång på. Det känns bara som ett halvfärdigt bidrag. Men den här kommer gå vidare. Det behöver man inte ens gissa sig till.

 

20:44 CET: Nu är det dags för kvällens sista bidrag som kommer från Benjamin Ingrosso.

 

20:43 CET: Min reflektion av Lisa Ajax’ bidrag: Det här årets bidrag är mycket bättre än fjolårets sömnpiller. Förutom alla OMG-nyheter från kvällspressen om att Lisa säger ”fuck” i låten ett antal gånger så kommer man inte ifrån att låten är helt OK. Det finns faktiskt andra saker man kan bry sig om. Om låten vinner i Friends så kan låtskrivarna ju alltid byta ut ”u” mot ett ”a” i ”Fuck” så bryter man ju inte mot några regler… 🙂

 

20:39 CET: Nu är det dags för Lisa Ajax som är tillbaka efter ett år. En uppmaning till alla föräldrar: ni som inte vill att era barn ska höra Lisa svära på scenen: håll för öronen på era barn eller stäng av ljudet. För SVT har ingen ***-spärr som det finns i USA 🙂 Fast det gick ju bra ifjol när Samir & Viktor skulle ”fucka loss”…

 

20:37 CET: Min reflektion av Dismissed låt: Jag är ett fans till rockmusik så det här gillar jag väldigt mycket. Det känns mer som arenarock än hårdrock eller liknande. Jag hoppas de går vidare för det här är en av de bättre låtarna i tävlingen. Låten påminner lite om ett annat f.d. rockband som hette The Luxes låt ”Olivia”.

 

20:34 CET: Nu blir det arenarock från debuterande Dismissed. Lycka till!

 

20:31 CET: Min reflektion av Allyawans bidrag: Usch vad falskt det låter. Inte en ton rätt. Tyvärr. Hoppas det låter bättre i arenan. Själva låten då: väldigt ointressant, ett sömnpiller/gå på toaletten-låt.

 

20:29 CET: Nu är det dags för ännu en debutant nämligen Allyawan. Lycka till!

 

20:27 CET: Min reflektion av Etzias bidrag: Personligen är jag inte så jättestort fans av reggaemusik men den här tycker jag låter väldigt bra. Gladpop och trallvänligt. Tyvärr tycker jag Etzia brister lite i sånginsatserna men jag tror hon kan gå vidare ikväll.

 

20:25 CET: Nu är det dags för Etzia som debuterar i tävlingen. Stort lycka till!

 

20:22 CET: Sketch om Mellolumpen med general Björkman i spetsen. Lite halvkul sådär. Känns väldigt manusbundet.

 

20:21 CET: Nu blir det Claras vlogg-inlägg.

 

20:19 CET: Min reflektion av Roger Pontares bidrag: Ett intressant bidrag som bryter av helt klart. Dock tycker jag Roger har haft bättre låtar förr. Som engagerar lite mer. Men han sjunger bra.

 

20:16 CET: Nu är det dags för Roger Pontare – som är er läsares tvåa denna vecka (se webbomröstningen).

 

20:14 CET: Min reflektion av Mariettes bidrag: Det är en helt OK låt men inte så mycket mer än så. Ingen vinnare för mig men klart mycket bättre än alla låtar i förra veckans startfält tillsammans.

 

20:11 CET: Dags för Mariette att äntra scenen

 

20:10 CET: Nu köööööööör vi 🙂

 

20:09 CET: Röstningsreglerna presenteras av programledarna. Telefonrösta, SMS-rösta eller hjärtrösta. Röstningen är igång redan nu så det är bara att ringa o rösta på dina favoriter!

 

20:08 CET: Artisterna presenteras.

 

20:07 CET: Programledarna Clara, David och Hasse hälsar välkomna till Skåneland. Lite skoj och småsnack bjuds det på.

 

20:03 CET: Programledarna sjunger en Skånelåt.

 

20:01 CET: Vi får en snabböversikt av förra veckans program innan introt drar igång.

 

19:55 CET: Melodifestivalen 2017 är igång och ikväll ska ni få uppleva Melodifestivalen från Malmö. Ikväll är det Hollac16 som skriver då Linn är på plats i Malmö Arena som publik.

Jag vill önska alla en trevlig afton!

Nu köööööööör vi 🙂

 

Kvällens startfält är:

  1. Mariette – “A Million Years”
  2. Roger Pontare – “Himmel och hav”
  3. Etzia – “Up”
  4. Allyawan – “Vart haru varit”
  5. Dismissed – “Hearts Align”
  6. Lisa Ajax – “I Don’t Give A”
  7. Benjamin Ingrosso – “Good Lovin’”

 

Läs mer Inför deltävlingen »

Bidragens studioversioner & torsdagsrepetitioner »

 


 

Kommentera