Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

12 bidrag tävlar i den vitryska finalen 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en live-audition står det nu klart vilka 12 bidrag som kommer att göra upp om segern i den vitryska nationella finalen 2020.

Sedan tidigare under säsongen har det stått klrt att det vitryska TV-bolaget BTRC kommer att hålla en nationell final för att utse artist och bidrag till Eurovision 2020. Fram till den 17:e januari tog BTRC emot bidrag varpå en urvalsjury gick igenom alla ansökningar och valde ut de bästa. Tio dagar senare, den 27:e januari, hölls en live-audition där 49 artister deltog. Utifrån deras framträdanden valde sedan juryn ut finalstartfältet om totalt 12 bidrag.

 

Startfältet

Dessa 12 bidrag tävlar i årets vitryska nationella final (de presenteras i bokstavsordning efter artist):

 1. Anastasiya Hlamоzda – Burning Again
 2. Anastasiya Malashkevich – Invisible
 3. Anastasiya Razvadоvskaya – Hello
 4. Angelika Pushnоva – True Love
 5. АURА – Barany svajo
 6. CHАKRАS – La-ley-la
 7. Darya Khmelnitskaya – On Fire
 8. KeySi – Chili Pepper
 9. NAPOLI – Don’t Let Me Down
 10. Sasha Zakharik – Rocky Road
 11. VАL – Da vidna
 12. Yan Yarosh – Fire

Länkarna går till respektive akts framträdande vid live-auditionen den 27:e januari.

 

Finalens upplägg

I skrivande stund saknas mycket information om finalen. Det som hittills är känt är att den kommer att gå av stapeln i huvudstaden Minsk den 28 februari. Det exakta tävlingsdatumet bekräftades dagen efter att startfältet valts ut. Även om datumet är okänt är det i alla fall utlovat att själva finalresultatet kommer att delas lika mellan tv-tittarna och jury. Ifjol var det bara juryn som fick all makt, denna gång får publiken således vara med och tycka till.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen