12 bidrag tävlar i den vitryska finalen 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter en live-audition står det nu klart vilka 12 bidrag som kommer att göra upp om segern i den vitryska nationella finalen 2020.

Sedan tidigare under säsongen har det stått klrt att det vitryska TV-bolaget BTRC kommer att hålla en nationell final för att utse artist och bidrag till Eurovision 2020. Fram till den 17:e januari tog BTRC emot bidrag varpå en urvalsjury gick igenom alla ansökningar och valde ut de bästa. Tio dagar senare, den 27:e januari, hölls en live-audition där 49 artister deltog. Utifrån deras framträdanden valde sedan juryn ut finalstartfältet om totalt 12 bidrag.

 

Startfältet

Dessa 12 bidrag tävlar i årets vitryska nationella final (de presenteras i bokstavsordning efter artist):

 1. Anastasiya Hlamоzda – Burning Again
 2. Anastasiya Malashkevich – Invisible
 3. Anastasiya Razvadоvskaya – Hello
 4. Angelika Pushnоva – True Love
 5. АURА – Barany svajo
 6. CHАKRАS – La-ley-la
 7. Darya Khmelnitskaya – On Fire
 8. KeySi – Chili Pepper
 9. NAPOLI – Don’t Let Me Down
 10. Sasha Zakharik – Rocky Road
 11. VАL – Da vidna
 12. Yan Yarosh – Fire

Länkarna går till respektive akts framträdande vid live-auditionen den 27:e januari.

 

Finalens upplägg

I skrivande stund saknas mycket information om finalen. Det som hittills är känt är att den kommer att gå av stapeln i huvudstaden Minsk den 28 februari. Det exakta tävlingsdatumet bekräftades dagen efter att startfältet valts ut. Även om datumet är okänt är det i alla fall utlovat att själva finalresultatet kommer att delas lika mellan tv-tittarna och jury. Ifjol var det bara juryn som fick all makt, denna gång får publiken således vara med och tycka till.

 


 

Kommentera