Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi tycker till: Supernova 2018 inför juryns val (andra topplistan)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TYCKER TILL. Nu är det dags för Panelens skribenter Lukas & Robban att presentera en ny-uppdaterad topplista för de kvarvarande bidragen i Lettlands uttagning Supernova 2018. Inför den juryspelning som ägde rum i Riga den 5:e november gjordes en första topplista, och nu kommer således den andra topplistan.

 

Lite bakgrund

Efter att TV-bolaget LTV avslutat antagningen till Supernova 2018 var det totalt 63 bidrag som hade uppnått godkänd-nivån för att få kvala vidare. Efter att detta blev känt ville LTV ta hjälp av publiken samt inhemska och utländska musikexperter att rösta fram sina favoritbidrag till kommande omgång. Efter omröstningens slut hade 31 bidrag röstats fram. Dessa artister (totalt 30 stycken) fick då genomgå en liveaudition, som anordnades söndagen den 5:e november i Lettlands huvudstad Riga. Denna audition var sista steget för kandidaterna innan den stora uttagningen nästa år. Dock redovisades aldrig något resultat på vilka som tagit sig vidare till den nationella uttagningen. Detta resultat kommer troligen först att presenteras i januari 2018, även om juryn enligt uppgifter redan har gjort sina val.

Värt att notera är att en artist (Sudden Lights) fick med två låtar. Om Sudden Lights kommer med i startfältet kommer endast en av dessa låtar kunna gå vidare.

Mer info om Supernova 2018, samt vilka bidrag som framfördes i juryspelningen finns att läsa här.

 

 

Panelen tycker till!

Inför juryspelningen gjorde skribenterna Lukas och Robban varsin topplista över favoritbidrag som de hade bland alla 63 bidragen som kandiderade till Supernova 2018. Vid tillfället hade inte deltagarlistan krympt, varför en ny uppdaterad topplista kommer nu.

 

 1. Elizabete Gaile – “The Way Back Home
 2. Liene Greifane – “Walk the Talk
 3. Riga Reggae – “Stop the war U2
 4. Sudden Lights – “Just Fine
 5. Madara Dzintara – “Not Afraid
 6. Katrina Gupalo and The Black Birds – “Intoxicating Caramel
 7. Madara Fogelmane – “Esamiba
 8. Tamara Rutkovska – “Weekend Warriors
 9. Lauris Valters – “Lovers Bliss
 10. Annemarija Paula – “Save Me
 11. Hypnotic – “Pray
 12. Monta – “1000 Roses
 13. Ed Rallidae – “What I Had With You
 14. Agnese Stengrevics – “You Are My World
 15. Ritvars Vulis – “Who’s Counting?

 

Kommentar: Det var mycket svårare för min del att plocka upp en topp 15 nu, framför allt när det, som jag tidigare nämnt, blev så att hela min topp 5 rök i första rundan och fler därtill. Så när jag sen skulle utse den så kallade ”bästa halvan”, bestod den av låtar vars betyg jag skulle ha gett mellan 3,5 ända ner till 2. Så det säger nog en del om att den här låtlistan när jag tittar på den känns inget bra. Det här att bara gallra ut låtar baserat på vad som är ”vinnarmaterial” fungerar inte riktigt, man tar inte ut svängarna. Sen finns det några ljusglimtar förvisso, det skulle nog vara ”Stop the War U2” och ”Intoxicating Caramel” som går på lite annorlunda tongångar samt då ”Esamiba” som den enda låten som sjungs på lettiska.

 

 

 1. Maija Stuge – “Soledad
 2. Madara Fogelmane – “Esamiba
 3. Miks Galvanovskis – “Take Me Home
 4. Monta – “1000 Roses
 5. Markus Riva – “This Time
 6. Kristiana Bumbiere – “Flashbacks
 7. Elizabete Gaile – “The Way Back Home
 8. Annemarija Moiseja – “Colors Everywhere
 9. Agnese Stengrevics – “You Are My World
 10. Katrina Gupalo and The Black Birds – “Intoxicating Caramel
 11. Pavels Fomkins – “Feel Your Lips
 12. Liene Greifane – “Walk the Talk
 13. Edgars Kreilis – “Younger Days
 14. Hypnotic – “Pray
 15. Rahu the Fool – “Oh Longriver

 

Kommentar: Jag hade det stora privilegiet att få behålla hela min topp 5 från den första topplistan som vi gjorde och totalt hängde 9 bidrag kvar från den första topplistan hos mig. En hel del guldkorn är borta från möjligheten att få vara med i Supernova 2018, men det finns fortfarande några intressanta bidrag kvar. ”Esamiba” eller ”Soledad” är de två främsta favoriterna i nuläget för mig. Det är de två låtarna som jag helst ser på ESC-scenen i Portugal i maj. Det är spännande att vara med i ett sånt här tidigt skede av Lettlands ESC-uttagning som inte ens har dragit igång på allvar. Det blir dessutom mycket lättare att få ett helhetsintryck ju tidigare man får lyssna på låtar, så tummen upp för det.

 

Din åsikt!

Vad tycker du om låtarna och vilken/vilka har du som favorit? Kommentera gärna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen