Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startfältet i Ukrainas Vidbir 2022 har presenterats

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den 12:e februari anordnar Ukraina en mindre nationell final med åtta tävlingsbidrag och nu med lite drygt två veckor till start har TV-bolaget UA:PBC bekräftat vilka artister och låtar som ska tävla om att få representera Ukraina i Eurovision 2022.

 

Startfältet

Nedan presenteras de tävlande i alfabetisk ordning efter artist:

 • Alina Pash – ”Tini zabutykh predkiv”
 • Låtskrivare: ?

 • Barleben – “Hear My Words”
 • Låtskrivare: ?

 • Cloudless – All Be Alright
 • Låtskrivare: ?

 • Kalush Orchestra – ”Stefania”
 • Låtskrivare: ?

 • Michael Soul – Demons
 • Låtskrivare: ?

 • Our Atlantic – ”Moia Liubov”
 • Låtskrivare: ?

 • Roxolana – GIRLZZZZ
 • Låtskrivare: ?

 • Wellboy – ”Nozzy Bossy”
 • Låtskrivare: ?

 

 

Tillägg: Samma dag som låtarna presenterades bekräftade UA:PBC att LAUD med bidraget Head Under Water har blivit diskvalificerad då det upptäcktes att bidraget hade släppts offentligt före den 1:a september 2021. Låten har ersatts av Barleben med “Hear My Words”.

 

Mer fakta om uttagningen

I slutet av augusti 2021 kom nyheten att ukrainska UA:PBC hade avslutat sitt Eurovision-samarbete med den privata kanalen STB. Det innebar då att bolaget stod utan partner inför valet av artist och bidrag till Eurovision 2022 liksom en medfinansiär till den nationella uttagningen och Eurovision-resan till Italien. Men i oktober samma år löstes allt då man öppnade en ansökningsperiod för intresserade produktionsbolag.

Strax före julen 2021 kom besked att en antagning för låtskrivare och artister hade öppnats vilken pågick fram till den 10:e januari 2022. Sammanlagt skickades det in 284 bidrag från vilka en jury sedan har utsett startfältet. Inför slutvalet gjorde juryn en första granskning där 27 artister sedan blev topp 8. Ungefär vid samma tidpunkt bekräftade UA:PBC att finalen kommer att äga rum lördagen den 12:e februari.

Finalresultatet kommer att avgöras i en kombination av musikexperter och publikröstning.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen