Malin Christin: ”Istället för att skriva dagbok har jag skrivit låtar”

Foto & copyright: Noah Agemo/SVT
Bilden är publicerad med tillstånd av Sony Music Sweden.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med Malin Christin som tävlar med bidraget ”Synd om dig”.

 

Malin Christin debuterade 2020 med låten Salt i såren som hon gjorde tillsammans med Myra Granberg och under hösten 2021 släppte hon sitt debutalbum Kär i kärleken. Däremellan har hon även hunnit med att få med en låt i Eurovision, den favorittippade Je Me Cassesom var Maltas bidrag i Rotterdam 2021 (som bl.a. fick tredje flest poäng av jurygrupperna). Hon skriver alltså både musik till andra och till sig själv.

 

Skriver om självupplevda händelser

När det kommer till hennes eget artisteri beskriver hon sig själv som en singer/songwriter i popgenren med lite RnB-influenser. Hennes låtar handlar om självupplevda händelser, vilket gör att det blir väldigt personliga texter.

– Istället för att skriva dagbok har jag skrivit låtar, berättar Malin Christin.

 

I barndomen inspirerades Malin Christin mycket av artisten Alicia Keys just för det personliga tilltalet i låtarna.

– Jag älskade att hon skrev sina egna låtar, att hon spelade piano och att hade en väldigt soulig röst och att det fanns en äkthet i låtarna. Idag blir jag inspirerad av många artister som Veronika Maggio och Anna Diaz. Det finns många bra svenska artister idag som jag lyssnar mycket på, säger Malin Christin.

 

Dags för nästa stora scen

2022 är det dags för Malin Christin att debutera i ytterligare ett forum – Melodifestivalen, och det gör hon med låten ”Synd om dig” som hon har gjort tillsammans med Jonathan Lavota och Oliver Heinänen. Bidraget handlar om att man har blivit dåligt behandlad men att man ska känna sig stark i det, att det är personen som har varit elak mot en som det är synd om.

– Låten skrevs hösten 2020 och det var inte så att den här skulle skrivas till Melodifestivalen utan jag skrev den i en period då jag hade kommit ur ett svårt förhållande. Då skrev jag många låtar som en terapeutisk grej för att må bra och det här blev en av de låtarna. Den skrevs på en timme och jag har inte ändrat något sedan vi skrev den, berättar Malin Christin.

 

Därefter hade hon möte med skivbolaget om Melodifestivalen och då aktualiserades det hela med att hon ville skicka in den och nu är den med i startfältet.

 

Vad kan vi förvänta oss för ett slags scenframträdande?

– Det kommer vara avskalat, det kommer att bara att vara jag på scenen. Mycket fokus på låten, texten och sången, berättar Malin Christin hemlighetsfullt.

 

Lite läskigt att vara debutant

Malin Christin är en av debutanterna i årets Melodifestival och i deltävling 4 ställs hon mot många tidigare tävlingsveteraner.

– Det är väldigt mycket folk som har varit med och tävlat förut som är välkända av svenska folket så jag är en av doldisarna får man väl säga. Och det är lite läskigt självklart. Men jag försöker att gå in i min egen bubbla och vara så förberedd som jag kan göra min grej än att koncentrera mig för mycket på de andra.

 

Om det däremot skulle gå Malin Christins väg på lördag genom att hon blir en av finalisterna skulle kännas stort för henne, på samma sätt som om hon även skulle vinna årets tävling och därmed få representera Sverige i Eurovision 2022.

– Men alltså det hade varit det sjukaste jag hade varit med om i mitt liv. Det vore så sjukt, vilken grej!

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Malin Christin stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen. Gå gärna in och följ henne i sociala medier på Facebook och Instagram och Instagram för information om kommande låtsläpp, spelningar och turnéer.

 


 

Kommentera