Våra intryck från torsdagsrepetitionerna i deltävling 1 (Melodifestivalen 2023)

MELODIFESTIVALEN 2023. Under torsdagen den 2:a februari repeterade de sju artisterna som tävlar i den första deltävlingen för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har fått se inspelade versioner av deras framträdanden och här följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Alma Bengtsson/SVT.

PS: För kännedom kommer vi även att följa de kommande repetitionstillfällena under fredagen och lördagen inför den avgörande direktsändningen.

 

1. Tone Sekelius – “Rhythm Of My Show”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Efter förra årets ”My Way” kommer Tone Sekelius tillbaka med en helt annan typ av låt, lite mer clubbig och intim och till viss del kan man också känna igen en klassisk ESC-vibe i låten. Tänk typ Chanels ”SloMo” och Eleni Foueiras ”Fuego” fast i ett helt annat mer intimt lugnare tempo och inte lika mycket dans.

De har byggt ihop ett intressant nummer som går en slags blå-lila-röd ton och med Tones blick rätt in i kameran under hela numret. På scenen har hon med sig 6 dansare som hjälper till att dansa fram låtens budskap. Sånginsatsen är mycket bra och det kommer absolut bli en bra partystart på årets Melodifestival!

 

 

2. Loulou LaMotte – ”Inga sorger”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: LouLou LaMotte har varit med fyra gånger förut i Melodifestivalen varav två gånger som bakgrundssångerska till andra artister och de två senaste med The Mamas. Nu är det första gången hon tävlar själv och nu på skånska.

Det här är ett fint nummer och budskap i låten där hon själv på scenen. Här har produktionen jobbat med att få till ljuseffekter på scenen. LouLou står själv på samma plats under hela numret. Det känns tryggt och bra. Mycket stabil sånginsats. LouLou bär en grön långklänning.

 

 

3. Rejhan – “Haunted”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Rejhan är en av årets debutanter och här är det en ballad han framför. Det är inte så mycket byten i kameravinklar utan här är mycket fokus på Rejhan, utom vid några tillfällen då kameran zoomar ut. Han är under en stor del av numret ensam på scenen tills en dansare dyker upp i bakgrunden. Själva scenen är väldigt nedtonad. Sånginsatsen är bra.

 

 

4. Elov & Beny – ”Raggen går”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Från ballad blir det något helt annat när EPA-duon Elov & Beny sätter igång sin ”Raggen går”. Tempot drar igång direkt och det är dansvänligt. Det påminner lite om andra skämtbidrag som har tävlat i Melodifestivalen genom åren men Elov & Beny gör det bra. Och här bjuds det också på pyro!

 

 

5. Victor Crone – ”Diamonds”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Victor Crone gör det han är bäst på att göra bra popnummer och det här blir också intressant. För scenen är rätt mycket nedtonad men man arbetar mycket med effekter i LED-väggen framförallt i refrängen. Sånginsatsen är bra! Han är klädd i svart skjorta och vita långbyxor. Även detta nummer bjuder på pyro!

 

 

6. Eva Rydberg & Ewa Roos – ”Länge leve livet”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Eva & Ewa är tillbaka men inte alls med en humoristisk rama ding-dong utan ett mer revynummer á la 60-talet. Här har man i alla fall byggt upp scenen som en sådan scen med damerna klädda i guld. Men det är inte som det var för två år sedan så det här kan gå lite hur det vill. Oavsett är både Eva & Ewa härliga personligheter och de ger järnet och det är alltid bra.

 

 

7. Jon Henrik Fjällgren & Arc North feat. Adam Woods – “Where You Are (Sávežan)”

Foto & copyright: Alma Bengtsson/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Sist ut i startfältet är Jon Henrik Fjällgren. Och Arch North. Och Adam Woods. Här har man byggt upp numret att de står på en uppbyggd plattform där Arc North DJ:ar och spelar instrument till vänster, Jon Henrik står i mitten och jojkar och Adam Woods sjunger till höger. Plattformen har mycket ljusstavar som blinkar i vitt medan scenen är rökfylld och LED-väggen går i olika blåa nyanser och bilder på olika naturfenomen. I slutet av numret går Jon Henrik ned på scenen där en dansare står.

Jon Henrik Fjällgren har som vi alla vet varit med förut men den här låten som han och Adam Woods och Arc North framför är något vi inte har sett förut. Det blir spännande!

 

 


 

Kommentera