LIVE-rapportering från Melodifestivalen 2017, Andra chansen

MELODIFESTIVALEN 2017 – LIVE. Andra chansen av Melodifestivalen 2017 är avgjord och under sändningen liverapporterade ESC-Panelens skribent Linn.

 

Välkomna till ännu en härlig Mellokväll som ikväll går av stapeln från Linköping och er eminenta melloguide Linn är här för att guida er genom det ni inte vill missa!

För dig som har missat – här finns en inför till kvällens sändning. Kolla gärna in denna artikel om vilken favorit ni läsare har denna vecka.

Vi kommer nu spänt att få se vilka fyra bidrag som går vinnande ur kvällens dueller. Vi får se en snabbgenomgång av förra veckans program. Vi minns med glädje och lite sorg när vi tänker att Loreen bara kom till final. Men det ska givetvis ändras på idag! :).

Vi får se som kvällens första akt en dans med dansare klädda i vit och dansare klädda i svart. Kan det symbolisera onda och goda? Programledarna pratar och sjunger om vilka som ska gå till final. Vilka hoppas ni på? Jag måste säga att årets mellanakter och akter utöver låtarna har varit riktigt bra och med hög kvalitet. Vi får se vilka som duellerar mot varandra. Ni har duellerna här under :).

Kom ihåg att ni kan bara rösta på er favorit under den tid ni hör den låten. Det går alltså INTE att rösta på en bidrag som inte är i den aktuella duellen.

Duell #1: FO&O vs. De Vet Du. Du kan bara rösta på FO&O och det vet du under denna duell.

 1. FO&O – Got a thing about you.
  Jag gillar FO&O och skrev tidigare i veckan att jag hoppades att de skulle gå vidare. Det är en bra låt, det är så mycket boy band som det bara kan bli. Jag tror att FO&Os fans kommer rösta ikväll. De bör gå till final.
 2. De vet du – Road trip.
  De vet du intar Samir och Viktors roll i mello. De underhåller, ingen tvekan om saken. DJ Hunk underhåller mina ögon ;). Jag känner mig sugen på att partaja när jag hör Roadtrip och det är då är väl De vet dus mål uppnått.

Vi får se kvällens första vlogg.

Duell #2: Axel Schylström vs. Lisa Ajax. Du kan bara rösta på Axel Schylström och Lisa Ajax under denna duell.

 1. Axel Schylström – När ingen ser.
  Takten i finalen är sååå lik Ace Wilders Don´t worry. Det är en bra låt dock. Jag vet faktiskt inte vem som går vidare i denna duell. Troligtvis är det Lisa Ajax. Jag gillar takten i När ingen ser, den är riktigt dansant.
 2. Lisa Ajax – I don´t giva a.
  Jag gillar Lisas låt. Den är bra och ligger på min spotifylista. Jag gillar byxorna hon har, de är goals så att säga ;).

Vi får höra David sjunga en låt om vad som skrivit i sociala medier. Vilken underhållare han är, haha!

Duell #3: Boris René vs. Dismissed. Du kan bara rösta på Boris René och Dismissed under denna duell.

 1. Boris René – Her kiss.
  Det är en svängig låt. Jag har inte så mycket att säga om den.
 2. Dismissed – Heart Algin.
  HEJA dismissed! De gör kvällens viktigaste uppträdande. För alla där ute som vågar sticka ut ur normen. Heja er!

Vi får besöka Zeynos tvätteri igen och återse härlig blandning av melloartister.

Duell #4: Anton Hagman vs. Loreen. Du kan bara rösta på Anton Hagman och Loreen under denna duellen.

 1. Anton Hagman – Kiss you good bye.
  Det finns bara en vinnare i denna duell och det är Loreen. Det är en bra låt, den låter lite som FO&Os Got a thing about you. Det hade varit svår att veta vilken som skulle gå vidare om de möts i en duell.
 2. Loreen – Statements.
  Det är så bra, varje gång jag hör den så ryser jag. Det är så bra, Loreen gör verkligen låten till sin egen och hon sjunger sååååå bra. Det är en enda lång rysning. Det är så viktigt att dessa låtar finns. Jag blir så galet berörd, jag vill gråta av hur stort det är. Det är så bra att jag finner inga ord.

Vi får se bidragen till finalen. Jag måste säga att än sålänge gillar jag alla låtar som är i final. Har det någonsin hänt? Vi ska få se Daniel och Emil Norberg som flera gånger tolkat melloakter. Nu gör han årets finallåtar. Kul, sjuktbra mellanakt!

Vi ska få se en kavalkad av vad det betyder att få en andra chans. Vi får se lite rap, häftigt! Jag har en svaghet för kvinnliga rappare, så coolt! Det är Girl Power i sitt finaste!

Vi får höra David sjunga lite Tommy Körberg – Stad i ljus (om jag inte har fel). Vilken röst han har!

Sverige, vi har ett resultat!

Vinnare i duell 1 får startnummer 8:
FO&O.

Vinnare i duell 2 får startnummer 3:
Lisa Ajax.

Vinnare i duell 2 får startnummer 2:
Boris René.

Vinnaren i duell 3 får startnummer 6:
Anton Hagman.

Nej, asså nej, nej, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ! Hur i hela hsklgjklshnlnhljr gick Anton Hagman vidare? Han trodde inte ens själv på det!!! Detta är årets skräll och jag finner inga ord. Jag säger tack för mig och måste smälta detta. Tack för att ni varit med mig ikväll. Jag kommer minnas denna kväll med sorg i bröstet.

Kvällens startfält är:

 • – Duell #1: FO&O vs. De Vet Du
 • – Duell #2: Axel Schylström vs. Lisa Ajax
 • – Duell #3: Boris René vs. Dismissed
 • – Duell #4: Anton Hagman vs. Loreen

Livebild från Hollac16 som är på plats i Linköping!

 


 

Kommentera