Eden: ”Det är en blandning av att vara taggad och nervös”

Foto & copyright: Anton Frantz / Melodifestivalklubben
Bilden är publicerad med tillstånd.

MELODIFESTIVALEN 2023 – INTERVJU. Inför helgens deltävling i Linköping intervjuar vi artisterna som tävlar. I denna del handlar det om artisten Eden som Melodifestival-debuterar med låten ”Comfortable”.

 

Eden Alm är 22 år och kommer från Hässleholm. Den här veckan är Eden av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2023 och är därför i skrivande stund på plats i Linköping där alla förberdelser inför lördagens deltävling pågår.

– Jag skulle säga att det går bra, jag har precis haft mitt första rep och det tyckte jag gick bra. Det är ganska skönt första gången att gå igenom hur man vill ha hela numret och se till att allt ser bra ut, säger Eden.

– När det gäller känslomässigt är det en blandning av att vara taggad och nervös, tillägger hen.

 

Slog igenom i Idol 2019

Publik slog hen igenom via Idol 2019 när hen och tvillingsystern Alice sökte tillsammans där hen själv tog sig vidare till kvalveckan. Efter det beskriver Eden för oss att hen tog en liten paus för att först nu satsa på musiken.

– Det var fantastiskt och väldigt lärorikt och väldigt tufft (att vara med i Idol reds.anm.), säger Eden.

 

Vilken är den bästa lärdomen du tar med dig från Idol?

– Att man ska försöka ha kul istället för att ta allt på ett så stort allvar. Det blir lätt att man tror att det är på liv och död när det handlar om att man ska göra ett bra framträdande och ha kul, säger Eden.

 

En låt om en destruktiv relation

Nu ställer Eden för första gången upp i Melodifestivalen, en tävling hon tycker mycket om, och det med bidraget ”Comfortable” som hen har gjort tillsammans med låtskrivarna Benjamin Rosenbohm, Emil Adler Lei och Julie Aagaard. Eden berättar att för oss att hen blev inbjuden till ett låtskrivarcamp, eller snarare ett Mello-camp, hos Anderz Wrethow där låten skapades.

– Jag åkte ner dit och i samma veva lärde jag känna de låtskrivarna jag har skrivit den här låten med, berättar Eden.

 

Vad skulle du säga att din låt handlar om?

– Låten handlar om att man är i en destruktiv relation och man känner att man egentligen skulle behöva lämna men man kan eller vill inte, säger Eden.

– Jag skulle säga att min låt är ganska lugn, den är ändå både powerfull med tanke på känslorna som förmedlas när vi uppträder, tillägger hen.

 

Inför Melodifestivalen släppte Eden singeln Mera tid som Eden berättar har vissa likheter med ”Comfortable” även om det i den senare låten kommer att finnas mer utfyllnad och överraskningar än ”Mera tid”.

 

Skulle stolt representera Sverige i Eurovision

Melodifestivalen är som sagt en musiktävling och om det skulle bli Eden som vinner skulle hen känna sig stolt att representera Sverige i Eurovision Song Contest.

– Det går nog inte att beskriva hur det känns, jo eufori hade jag nog känt, säger Eden

 

Vad väntar annars för dig efter tävlingen?

– Det som väntas är en EP till våren/sommaren, berättar Eden hemlighetsfullt.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Eden stort lycka till i Melodifestivalen 2023! Du får gärna följa Eden i sociala medier via hens officiella Instagramkonto.

 


 

Kommentera