Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Ukraina bekräftar sitt deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Nästa land ut på listan över bekräftade deltagare i Eurovision 2022 är Ukraina!

Det är TV-bolaget UA:PBC som har bekräftat till fansajten ESCToday.com att Ukraina även kommer att delta i nästa års Eurovision. Exakt vilken slags uttagning som är tänkt är dock inte bekräftat än och vi får därför all anledning att återkomma till detta senare.

I år fick Ukraina sitt bästa resultat sedan segern i Stockholm 2016 då gruppen Go_A kom på femte plats med låten “Shum“. Landet kan även stoltsera sig med att vara det enda icke Big Five-land som hittills lyckats kvala sig till final vid alla sina semifinalframträdanden sedan 2004.

 

Andra länder som också är klara för tävlan

Både innan och efter Eurovision 2021 hade avgjorts har en del länder börjat bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2022. I skrivande stund är det totalt 13 länder som säkra källor kan bekräfta. Det bör tilläggas att alla länder som nämns hamnar på den preliminära listan till dess att EBU bekräftar hela deltagarlistan senare i år eller början av nästa år. Oavsett, så här ser listan ut just nu (fram till 19:e juni 2021):

 • AustralienEurovision: Australia decides
 • IsraelX Factor Israel
 • Italien (värdland)
 • FinlandUMK 2022
 • FrankrikeNationell final
 • NederländernaAntagning till artist/bidragsval
 • NorgeNorsk MGP 2022
 • San Marino – Una voce per San Marino
 • SchweizInternval
 • SerbienBeovizija 2022
 • SverigeMelodifestivalen 2022
 • TysklandInternval
 • Ukraina

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen