Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

SVT presenterar sitt core team för Melodifestivalen 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Än så länge saknas uppgifter om tävlingsregler, antagningsdatum, turnéplan, artister och programledare för Melodifestivalen 2020, men innan dessa nyheter kommer meddelar nu SVT vilka fyra personer som ska utgöra kärnan av tävlingen nästa vinter. Samtliga personer är välbekanta sedan tidigare.

 

Vilka ingår i SVT-teamet?

De fyra personer som ingår i teamet är Anette Helenius (chef för tävlingen 2020), Christel Tholse Willers (exekutiv producent), Christer Björkman (som fått titeln ”senior producer”) och Karin Gunnarsson (tävlingsproducent). Samtliga dessa har tidigare arbetat med tävlingen, med Christer Björkman som varit med alla år sedan 2002. Christel Tholse Willers har varit med till och från genom åren, och även varit med och skapat Eurovision på hemmaplan. Karin Gunnarsson har varit assisterande producent för Melodifestivalen sedan år 2017 och nu när hennes fjärde år börjar blir hon tävlingsproducent.

 

Regler och annat – när publiceras det?

Än så länge (juni 2019) har SVT inte publicerat något regelverk för Melodifestivalen 2020. Om det blir några ändringar till nästa vinter återstår att se, men vi rekommenderar alla som vill skicka in bidrag till tävlingen att redan nu börja skriva och komponera redan nu i sommar så att allt är klart till hösten.

Det enda som dock är officiellt för själva tävlingen är att Melodifestivalredaktionen återigen kommer att erbjuda en av de tävlande i Sveriges Radios P4 Nästa en plats i startfältet. Vem det blir avslöjas i den stora riksfinalen i Linköping den 24:e augusti.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen