Eurovision 2018: Benjamin Ingrosso gick vidare till finalen!

EUROVISION 2018. Den andra semifinalen är nu avslutad, och i den svenska delegationen kan man känna sig lättade eftersom att Benjamin Ingrosso blev en av de tio uppropade som röstats vidare till lördagens final. Han gör nu sällskap med ytterligare nio länder som tog sig till final från denna semifinal.

 

Till finalen gick…

Sverige och följande nio länder till gick till final. De som gick vidare är (länderna står i bokstavsordning):

 

 

Inom en stund kommer det att hållas en presskonferens där kvällens vinnare kommer att dels få svara på journalisternas och fansens frågor, samt även lotta om de ska tävla i finalens första eller andra halva. Vi återkommer med en sådan artikel så snart vi har resultatet av den presskonferensen.

Ni kommer även att få en analys av semifinalen imorgon fredag.

 

Länderna som röstades ut var…

De åtta länder som inte föll juryn och tittarna i smaken och som därmed redan nu måste lämna årets tävling blev (i bokstavsordning):

 

Om semifinal 2

I semifinal 2 tävlade 18 länder om 10 finalplatser. Resultatet avgjordes genom 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster i tävlingsländerna, samt även i Frankrike, Italien och Tyskland som extraröstade. Dessa resultat adderades samman och de tio bidrag som fått högst totalpoäng gick vidare till finalen. Samtliga finalister ropades upp utan inbördes ordning, och detta för att inte påverka resultaten i finalen. Alla resultat från jury- och tittaromröstningen publiceras först efter finalens avgörande, dvs. efter den 12 maj.

Benjamin Ingrosso blev alltså en av årets Eurovisionfinalister och kommer nu få göra om sitt framträdande i finalen på lördag. Men det blir en ganska snabb omställning eftersom att det är finalgenrep redan imorgon (läs fredag), både på eftermiddagen och sedan jurygenrep på kvällen.

Kommentera gärna om du tyckte att det var rätt eller fel länder som gick vidare!

 


 

Kommentera