Eurovision 2018: Benjamin Ingrosso gick vidare till finalen!


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Benjamin Ingrosso gick vidare till lördagens final. Foto: Janwikifoto/Wikimedia Commons

EUROVISION 2018. Den andra semifinalen är nu avslutad, och i den svenska delegationen kan man känna sig lättade eftersom att Benjamin Ingrosso blev en av de tio uppropade som röstats vidare till lördagens final. Han gör nu sällskap med ytterligare nio länder som tog sig till final från denna semifinal.

 

Till finalen gick…

Sverige och följande nio länder till gick till final. De som gick vidare är (länderna står i bokstavsordning):

 

 

Inom en stund kommer det att hållas en presskonferens där kvällens vinnare kommer att dels få svara på journalisternas och fansens frågor, samt även lotta om de ska tävla i finalens första eller andra halva. Vi återkommer med en sådan artikel så snart vi har resultatet av den presskonferensen.

Ni kommer även att få en analys av semifinalen imorgon fredag.

 

Länderna som röstades ut var…

De åtta länder som inte föll juryn och tittarna i smaken och som därmed redan nu måste lämna årets tävling blev (i bokstavsordning):

 

Om semifinal 2

I semifinal 2 tävlade 18 länder om 10 finalplatser. Resultatet avgjordes genom 50 procent juryröster och 50 procent tittarröster i tävlingsländerna, samt även i Frankrike, Italien och Tyskland som extraröstade. Dessa resultat adderades samman och de tio bidrag som fått högst totalpoäng gick vidare till finalen. Samtliga finalister ropades upp utan inbördes ordning, och detta för att inte påverka resultaten i finalen. Alla resultat från jury- och tittaromröstningen publiceras först efter finalens avgörande, dvs. efter den 12 maj.

Benjamin Ingrosso blev alltså en av årets Eurovisionfinalister och kommer nu få göra om sitt framträdande i finalen på lördag. Men det blir en ganska snabb omställning eftersom att det är finalgenrep redan imorgon (läs fredag), både på eftermiddagen och sedan jurygenrep på kvällen.

Kommentera gärna om du tyckte att det var rätt eller fel länder som gick vidare!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen