Inför helgens uttagningar: vecka 3, 2023

INFÖR UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi information om de nationella uttagningar som pågår denna helg, i det här fallet gäller det Maltas andra kvartsfinal, Norges andra heat och Litauens första heat.

För kännedom kommer vi att resultatuppdatera kontinuerligt så snart respektive uttagning är avklarad, och en sammanfattande artikel med alla resultat dyker upp i början av den kommande veckan.

 

Fredag

Malta: MESC 2023 – Kvartsfinal 2

I den andra kvartsfinalen i Maltas uttagning MESC 2023 kommer ytterligare 13 bidrag (av de 40 som har valts ut) att uppträda. Notera att sändningen med alla deltagare är förinspelad och det är först i den fjärde kvartsfinalen som själva omröstningen genomförs. Omröstningen är heller inte knuten till specifik semifinal utan alla 40 bidrag har lika stor chans att kvala vidare.

Programmet sänds i TVM med start klockan 21.00 med duon Josmar & Ryan Borg som programledare. Sändningen går att följa via denna länk.

Inför varje sändning har enbart smygklipp släppts och därför tycker vi till om låtarna först efter varje sändning. Listorna bygger enbart på vad vi tyckt i respektive program, när alla 40 låtar har framförts kommer vi att göra våra topp 24 bland alla 40 låtar.

 

Startfältet i programmet

Nedan presenteras startfältet i alfabetisk ordning efter artist. Länkarna går till smygklipp från bidragens respektive studioversioner (ca 30 sekunder per bidrag).

 1. Brooke – Checkmate
 2. Dan – It’ll Be OK
 3. Dario – Pawn In a Game
 4. Dario Bezzina – Bridle Road
 5. Francesca Sciberras – Masquerade
 6. Ian – On My Own
 7. Kirstie – Girls Get Down
 8. Lyndsay – Haunted
 9. Marie Claire – Thankful
 10. Mark Anthony Bartolo – Tears
 11. Matt Blxck – Up
 12. Maxine Pace – Alone
 13. The Busker – Dance (Our Own Party)

 

 

Lördag

Norge: Norsk MGP 2023 – Heat 2

I år håller Norge i tre inledande heats där sammanlagt 21 bidrag tävlar om nio finalplatser. Föregående vecka hölls det första heatet där det blev utan inbördes ordning artisterna Alessandra, Ulrikke och Umami Tsunami som tittarna gav finalplatser till och denna lördag, med start klockan 19.50 (se live via denna länk), ska ytterligare tre finalplatser tillsättas. Denna gång bland sju nya låtar av de 21 som valts ut i startfältet. Sändningen sker från Screen Studios i Nydalen i Oslo med duon Arian Engebø & Stian Thorbjørnesen som programledare.

Precis som föregående vecka möts alla sju bidrag i en enda röstningsomgång istället för att mötas i dueller. Det är heller ingen av låtarna som är direktkvalificerad till final och det är bara låtarna som går till final som tävlar vidare – inget wildcard kommer alltså att läggas till. Det är bara tittarna som avgör resultatet vilket sker i en omröstning efter att alla sju bidrag har framförts. Man kan bara rösta på en (1) av de sju bidragen.

Inför sändningen har vi tyckt till om startfältet. Du kan läsa våra åsikter här.

 

Startfältet

Nedan presenteras startfältet i startordning. Länkarna går till bidragens studioversioner.

 1. Jone – Ekko inni meg
 2. Sandra Lyng – Drøm d bort
 3. Alejandro Fuentes – Fuego
 4. Swing’it – Prohibition
 5. Elsie Bay – Love You in a Dream
 6. Ella – Waist
 7. Bjørn Olav – Turn Off My Heart

 

Några återkommande artister

Det här startfältet innehåller ingen tidigare Norsk MGP-vinnare, däremot två som har tävlat förut (Alejandro Fuentes (2018 med Tengo Otra) och Elsie Bay (2022 med Death of Us)). På låtskrivarsidan har Christian Ingebrigtsen (som bland annat tävlade i fjolårets Norsk MGP) fått med ett bidrag som han har gjort med Bjørn Olav Edvardsen (som framför låten) och Henrik Thala. Bjørn Olav tävlade även som låtskrivare i föregående heat bakom Umami Tsunami (som ju tog sig hela vägen till final). I detta heat har också Andreas Stone Johansson och Sandra Lyng fått med varsin låt.

 


Litauen: Pabandom iš naujo! – Heat 1

Det har också blivit dags för Litauen att dra igång sin Eurovision-uttagning som i år är något förkortad. Detta märks särskilt då det i år endast är två grundomgångar (heats) följt av två semifinaler och slutligen final. I varje heat kommer 15 bidrag att tävla där en gemensam jury- och tittarröstning avgör några bidrag som röstas vidare till semifinalerna. Exakt hur många som kommer att röstas vidare är inte känt men det borde rimligen vara ungefär hälften av startfältet.

Sändningen har spelats in i förväg och i samband med det avlade också juryn sina poäng (även om dessa avslöjas först i slutet av sändningen). I och med att endast ett fåtal av bidragen har släppts på förhand i studioversioner kommer våra topplistor att presenteras efter sändningen.

Programmet kommer att sändas i LRT med start klockan 20.00 via denna länk. Programledare är Giedraus Masalskio och Nombeko Augustė (med Richardas Jonaitis som Green room-reporter).

 

Startfält

Nedan presenteras startfältet i startordning. Länkarna går till de bidrag vars studioversioner har släppts, övriga låtar blir kända först i programmet.

 1. Aistė Pilvelytė – “We’re Not Running”
 2. Joseph June – “Vacuum
 3. Il Senso – “Sparnai
 4. W.I – ”You Can Not”
 5. Multiks – “London”
 6. Luknė – “Paradise”
 7. Gabrielius Vagelis – “Šauksmas”
 8. Alen Chicco – “Do You
 9. Rūta MUR – “So Low
 10. Justin 3 feat. Dj AugustYno – “Not Giving Up”
 11. Baiba –When The Lights Go Out
 12. Justa Rubežiūtė – “When I’ll Find”
 13. NOY – “Destiny’s Child
 14. Paulina Paukštaitytė – “Let Me Think About Me”
 15. Justė Kraujelytė – “Need More Fun

 


 

Kommentera