Grekland öppnar en antagning inför Eurovision 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under tisdagen den 7:e september bekräftade grekiska TV-bolaget ERT Greklands deltagande i Eurovision 2022. I samma veva öppnades även en antagning för grekiska låtskrivare.

 

Vad har hänt?

I Eurovision 2021 fick Grekland sin första efterlängtade topp 10-placering sedan 2013, och med det färskt i minnet är det dags för landet att hitta sin uppföljare till den succén Stefania gav landet. Det ERT letar efter nu är nyskrivna originallåtar som aldrig tidigare har offentliggjorts som framförs av en eller flera personer (maximalt 6 personer). Bidrag kommer att kunna lämnas in till ERT fram till söndagen den 10:e oktober.

Vad antagningen sedan syftar till för slags uttagning är dock inte klarlagt, det vill säga ERT har ännu inte sagt om man letar bidrag till någon slags final/uttagning eller om det är ett nytt internval som väntar. Vi får helt enkelt se hur det blir när uttagningssäsongen drar igång om några månader.

 

Första topp 10-placeringen på åtta år

Som tidigare nämnt var det sångerskan Stefania som representerade Grekland i Eurovision 2021 och det var hon och hennes låt ”Last Dance” som tog Grekland tillbaka till topplaceringarna i Eurovision, något som Grekland senast upplevde i finalen 2013. I väntan på den artist som får ta över stafettpinnen 2022 kommer här Stefanias finalframträdande från Rotterdam:

 


 

Kommentera