Inför Eurovision 2019: Sammanställning av våra betyg

INFÖR EUROVISION 2019. Inför årets tävling har vi skribenter i panelen betygsatt alla låtar från poäng noll till fem. Ni som följt med guiden vet nog redan vid det här laget hur vi tycker inför tävlingen, men här kommer en sammanställning av vad vi tyckt totalt sett.

 

Hur har projektet gått till?

Under april och början av maj presenterade vi och tyckte till om alla 41 bidrag som tävlar i Eurovision 2019. Förutom betyg satte vi även personliga omdömen, gissade hur vi tror att verkliga resultatet kommer att bli samt delgav våra personliga topp 5 från varje land från tidigare års bidrag.

De betyg vi har kunnat delat ut har gått enligt den klassiska ”noll-till-fem”-skalan, dvs. poäng 0, 1, 2, 3, 4 eller 5. Maxpoäng ett bidrag kan få är 30 poäng och lägsta är 0 poäng. Betygen som har delats ut bygger på varje panelmedlems eget tycke och smak, ej på hur man tror det kommer att gå resultatmässigt.

 

Topp 10 – alla länder

Så här blev panelens gemensamma toppbidrag* i årets Inför-guide:

 

 

* Bidrag som har samma totalpoäng räknas i första hand flest av högst utdelade individuella poäng. Till exempel, om två bidrag får 20 poäng totalt men den ena har fler 5-poängare än den andra så ska den låten räknas en placering högre jämfört med den andra. Om däremot två eller fler bidrag hamnat på samma totalpoäng och det inte går att skilja dem åt via förstahandsräkningen kommer de att få samma slutplacering.

 

Exakta resultat program för program

Om du vill se det exakta totalresultatet för årets omgång så har vi lagt upp det program för program via länkarna här nedan:

 

Resultat semifinal 1 »

Resultat semifinal 2 »

Resultat direktkvalificerade länder »

 


 

Kommentera