Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Eurovision 2019: Sammanställning av våra betyg

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


INFÖR EUROVISION 2019. Inför årets tävling har vi skribenter i panelen betygsatt alla låtar från poäng noll till fem. Ni som följt med guiden vet nog redan vid det här laget hur vi tycker inför tävlingen, men här kommer en sammanställning av vad vi tyckt totalt sett.

 

Hur har projektet gått till?

Under april och början av maj presenterade vi och tyckte till om alla 41 bidrag som tävlar i Eurovision 2019. Förutom betyg satte vi även personliga omdömen, gissade hur vi tror att verkliga resultatet kommer att bli samt delgav våra personliga topp 5 från varje land från tidigare års bidrag.

De betyg vi har kunnat delat ut har gått enligt den klassiska ”noll-till-fem”-skalan, dvs. poäng 0, 1, 2, 3, 4 eller 5. Maxpoäng ett bidrag kan få är 30 poäng och lägsta är 0 poäng. Betygen som har delats ut bygger på varje panelmedlems eget tycke och smak, ej på hur man tror det kommer att gå resultatmässigt.

 

Topp 10 – alla länder

Så här blev panelens gemensamma toppbidrag* i årets Inför-guide:

 

 

* Bidrag som har samma totalpoäng räknas i första hand flest av högst utdelade individuella poäng. Till exempel, om två bidrag får 20 poäng totalt men den ena har fler 5-poängare än den andra så ska den låten räknas en placering högre jämfört med den andra. Om däremot två eller fler bidrag hamnat på samma totalpoäng och det inte går att skilja dem åt via förstahandsräkningen kommer de att få samma slutplacering.

 

Exakta resultat program för program

Om du vill se det exakta totalresultatet för årets omgång så har vi lagt upp det program för program via länkarna här nedan:

 

Resultat semifinal 1 »

Resultat semifinal 2 »

Resultat direktkvalificerade länder »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen