Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Slovenien smygstartar EMA 2020 – med EMA Freš

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I början av augusti presenterade Sloveniens nationella TV-bolag RTVSLO ett nytt upplägg för sin EMA-uttagning, där man låter unga oupptäckta talanger tävla om platser i stora EMA 2020. Nu har RTVSLO släppt namnen på de tävlande och presenterat upplägget för uttagningen som går under benämningen EMA Freš.

 

Vad är EMA Freš?

I augusti presenterade slovenska RTVSLO en möjlighet för alla icke-etablerade musiker och artister i Slovenien att ställa upp i Eurovision-uttagningen EMA 2020 via specialuttagningen EMA Freš. För att få delta där krävs att artisterna inte är äldre än 26 år samt inte släppt mer än tre låtar på den slovenska musikmarknaden. Detta ska ha uppfyllts senast den 1:a februari 2020. Fram till mitten av september hölls en antagning öppen för intresserade artister att skicka in bidrag. Därefter har en jury sållat bland alla bidragen och nu valt ut 18 av dem till EMA Freš. Innan vi går in på vilka dessa är tar vi oss en titt på upplägget.

 

Upplägget

EMA Freš är uppdelad i tre omgångar: grundomgång, revansch-omgång och final. Dessa pågår veckovis med start den 4:e november, dock finns inget datum för när den avgörande  finalen ska hållas. Omröstningarna kommer i alla fall i början att hållas via programmets webbplats.

Det börjar alltså med en grundomgång där de 18 bidragen delas upp i dueller om två bidrag per duell. Varje måndag till onsdag presenteras två bidrag och sedan är det upp till publiken att rösta fram ett av bidragen som tar sig vidare till en veckofinal. Totalt är det tre dueller per vecka vilket gör tre veckovinnare. Bland veckovinnarna sker sedan en finalröstning där de två populäraste bidragen den veckan går vidare till EMA Freš-finalen. Det här upplägget pågår i totalt tre veckor via EMA:as webbplats.

När tre veckor har passerat har 6 finalister utsetts. Då startar revanschen som innebär att alla utslagna bidrag nu får en ny chans på finalplats! Under två veckors tid sker nya dueller med bidragen som åkt ut på samma sätt som i grundomgången (först duellomröstning, sedan veckofinal). Totalt sett går fyra bidrag vidare från revanschen till Finalen.

I den avgörande EMA Freš-finalen, som det ännu inte är känt när den ska äga rum, tävlar 10 bidrag om två platser i stora EMA 2020. Av de tio är det bara två som får platser, där ett bidrag röstas fram av publiken och ett av en jury. Resterande platser i EMA 2020 utses genom en annan antagning som pågår till och med den 18:e november. Läs mer om den antagningen här.

 

Startfältet

Det är alltså dessa 18 tävlande som gör upp om segern i EMA Freš 2020 (de listas i bokstavsordning):

 1. Alfirev – “Črno bela lika”
 2. Astrid in Avantgarden – “Sing to Me”
 3. Klarity – “Diham”
 4. Lana Hrvatin – “Dream”
 5. Ljudmila Frelih – “Vztrajaj, ker je vredno”
 6. Marko Škof – “Hočem da je vse kot prej”
 7. Marmoris – “Moj pristan”
 8. Martina – “Pleši”
 9. Nuša Pliberšek – “Življenje je čarovnija”
 10. Parvani Violet – “Cupid”
 11. Petra Ceglar – “Srce naglas”
 12. Pia Nina – “Tukaj in zdaj”
 13. Sara Petešić – “Sanjaj/Dream”
 14. Saška – “Še kar lovim tvoj nasmeh”
 15. Soulution – “Bil bom s teboj”
 16. Stella – “Ne vem, če sem v redu”
 17. Tilen Lotrič – “Jaz in ti”
 18. Younite – “The Cure”

 

Kommentera gärna vad du tycker om denna uttagning från Slovenien!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen