EUROVISION 2020. Vill du ta chansen att försöka få med dina tävlingsbidrag i 2020 års nationella uttagningar? I så fall ska du kika in denna sida där vi listar länder som för tillfället tar emot bidrag från intressenter!

 

Aktuella antagningar

Just nu är antagningar till följande länder igång (inom parentes anges datumet då antagningen stänger):

 

Viktigt att tänka på

– Alla bidrag måste uppfylla EBU:s regelverk, men kom ihåg att varje land även kan ha regler som gäller utöver det.

Notera att den länkade regelsidan gäller för 2019 års tävling och att en uppdaterad version publiceras mot slutet av 2019 eller början av 2020. Dock brukar inte större ändringar göras, men även om det skulle ske brukar EBU gå ut med specifika nyheter om sådana ändringar i god tid.

 

 

Aktuella antagningar

Notering: Datumet till vänster meddelar sista dag att skicka in bidrag.

 

 • ons
  31
  jul
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Norge (deadline 31:a juli)

  ANTAGNING. Norges nationella TV-bolag NRK har bekräftat att man ska hålla en större nationell uttagning för att utse Norges representant och tävlingsbidrag till Eurovision 2020. Det blir fortfarande den klassiska Norsk Melodi Grand Prix men denna gång med flera uttagningsprogram inför finalen.

  Den ursprungliga antagningen avslutades i maj, men NRK har valt att förlänga ansökningstiden till onsdagen den 31:a juli.

  Är du intresserad att skicka in bidrag så ska du göra det via denna länk.

   

  OBS! Nya regler i leken

  NRK presenterade tidigare i våras lite nya regler för Norsk MPG 2020 som är bra att känna till.

  TV-bolaget välkomnar fortfarande vem som helst i världen att skicka in bidrag till uttagningen, men från och med 2020 måste varje bidrag ha minst en (1) norsk låtskrivare i teamet. Här handlar det helt enkelt om samarbete över gränserna! Utöver detta får respektive kompositör/producent/artist/textförfattare skicka in som mest tre (3) bidrag vardera till NMGP 2020.

  NRK kommer att välja ut de tävlande bidragen under senhösten 2019, vilket planeras ske via ett juryval (granskning från antagningen) och möjligen även genom inbjudna jokrar.

   

  Övriga regler

  – Bidrag som skickas in måste vara nyskrivna originalverk som ni som gjort låten äger 100% upphovsrätten till. Ni får heller aldrig ha offentliggjort bidrag som ni väljer att skicka in till NMGP 2020, och detta gäller oavsett plattform.

  – Bidragen behöver nu på demostadiet inte hålla sig inom någon speciell tidsgräns, men om bidraget väljs ut till tävlan får det inte vara längre än 3 minuter.

  – Demobidrag behöver heller inte ha 100% kvalitet, utan så länge NRK förstår vad ni vill med ert bidrag är det okej.

  – För att tävla som artist måste man vara som yngst 16 år (senast fyllt detta i maj 2020). Det finns däremot ingen övre åldersgräns.

  – Om ert/era bidrag väljs ut till tävlingen kräver NRK att ni levererar färdiga ljudfiler som kan användas i programmen. Ni kommer däremot inte erbjudas någon ekonomisk kompensation för detta även om NRK inte kommer ta cred från er.

   


   

 

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen