EUROVISION 2020. Vill du ta chansen att försöka få med dina tävlingsbidrag i 2020 års nationella uttagningar? I så fall ska du kika in denna sida där vi listar länder som för tillfället tar emot bidrag från intressenter!

 

Aktuella antagningar


Just nu är antagningar till följande länder igång (inom parentes anges datumet då antagningen stänger):

 

Viktigt att tänka på

– Alla bidrag måste uppfylla EBU:s regelverk, men kom ihåg att varje land även kan ha regler som gäller utöver det.

Notera att den länkade regelsidan gäller för 2019 års tävling och att en uppdaterad version publiceras mot slutet av 2019 eller början av 2020. Dock brukar inte större ändringar göras, men även om det skulle ske brukar EBU gå ut med specifika nyheter om sådana ändringar i god tid.


Notering: Datumet till vänster meddelar sista dag att skicka in bidrag.

 

 • tor
  19
  sep
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Slovenien: EMA FREŠ (deadline 19:e september)

  ANTAGNING. Alla icke-etablerade musiker och artister i Slovenien som inte är äldre än 26 år samt inte släppt mer än tre låtar på den slovenska musikmarknaden har rätt att delta i den särskilda kategorin kallad EMA FREŠ. Detta ska ha uppfyllts senast den 1:a februari 2020.

  För att få delta ska man skicka in en presentationsvideo samt en låt man vill tävla med. Därefter kommer RTVSLO gå igenom alla ansökningar och under hösten 2019 kommer själva tävlingen att pågå med olika omröstningar tills man har valt ut ett idag okänt antal tävlande som går vidare till att delta i EMA 2020.

  Om ni är intresserade så laddar ni upp en inspelning av ert bidrag, låttexten, ett fotografi på artisten, en utförlig bakgrundsbeskrivning om er själva samt ett undertecknande att ni godkänner regelverket via denna länk. Detta behövs göras senast den 19:e september 2019.

   

  Regelverk

  Förutom det som nämns här ovanför så finns det ytterligare regler som gäller:

   

  – Tävlingsbidragen måste vara nyskrivna originalverk som är outgivna och opublicerade för allmänheten.

  – Tävlingsbidraget får inte framföras under längre tid än 3 minuter.

  – Alla artister måste vara 16 år eller äldre (för icke-etablerade gäller dock ålder 16-26 år).

  – Huvudsångaren eller minst hälften i en scenensemble som vill delta måste antingen bo permanent eller inneha tillfällig vistelse i Slovenien.

  – Mellan 1-6 personer tillåts delta per scenframträdande.

  – Är det ert bidrag som vinner kommer ni få skriva nytt kontakt med RTVSLO för tävlan i Eurovision 2020.

   


   

 • mån
  30
  sep
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Australien (deadline 30:e september)

  ANTAGNING. Australienska TV-bolaget SBS har beslutat att även till år 2020 använda uttagningen Eurovision - Australia Decides som uttagning till Eurovisionen. Det blir en final som avgörs i februari i samarbete med Blink TV.

  Fram till den 30 september 2019 har SBS en antagning igång för intresserade låtskrivare att skicka in bidrag. Om du är intresserad är det via denna länk som antagningen sker från.

  SBS manar alla låtskrivare, både etablerade och oetablerade, att ansöka med så många bidrag man själv vill och kan. Något mer konkret regelverk har vi däremot inte hittat.

   

  Bra att känna till

  Enligt vad som meddelades av SBS i augusti 2019 kommer 2020 års version av Eurovision – Australia Decides vara snarlik 2019 års version. Man kommer således att hålla i en enda finalkväll där jury och/eller publiken kommer att få rösta fram en tävlande som får representera Australien i Eurovision 2020.

  Finalen är planerad att äga rum den 8:e februari*, och kvällen före genomförs en slags förkväll som däremot inte TV-sänds. Programledare blir åter radarparet Joel Creasey och Myf Warhurst.

  Hela uttagningen produceras av SBS och deras partner Blink TV och kommer att avgöras i Gold Coast Convention and Exhibition Centre.

  * Finalen kommer att sändas på kvällen i Australien, vilket motsvarar tidig eftermiddag i Sverige (räknat med alla tidszoner).

   


   

 • tor
  17
  okt
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Island (deadline 17:e oktober)

  ANTAGNING. Islands nationella TV-bolag RÚV tar emot bidrag till sin uttagning Söngvakeppnin 2020. Tävlingen kommer att bestå av tio bidrag som tävlar genom två semifinaler och en final. Vill du ta chansen att försöka komma med så är det bara att skicka in!

  Bidrag laddas upp på tävlingens hemsida senast den 17:e oktober 2019.

   

  Regelverk

  - RÚV välkomnar alla* att skicka in bidrag.

  - Bidragen som skickas in ska vara 100% nyskrivna originalverk som aldrig tidigare offentliggjorts på någon publik plattform!

  - Bidragen ska i första hand framföras på isländska, men tar sig låten vidare till den avgörande finalen är språkvalet fritt.

  - De låtar som skickas in behöver inte vara i slutgiltig version och det är okej att skicka in låtar med demoartister och på annat språk än isländska. Däremot måste ni i så fall tala om för RÚV vilket slags låtarrangemang och artist ni tänkt er.

  - Notera att det går att skicka in som mest två bidrag som kompositör.

   

  * Om du innehar medborgarskap på Island och/eller är permanent bosatta på Island sedan senast den 1:a september 2019 så finns inga direkta hinder för deltagande. Det är också tillåtet att samarbeta över gränserna, men då ställer RÚV krav att ni (permanent bosatta/isländska medborgare) ska stå för större delen av arbetet med såväl musik som text för bidraget.

   

  Artisterna

  - Som artist får ni vara som mest 6 personer på scenen, vilket även inkluderar dansare och körsång.

  - Alla huvudsångare (solo/duos/grupper) ska vara som yngst 16 år (senast fyllt 16 år 2019).

  - Samtliga sånginsatser ska göras live, detta inkluderar även körsång och ev. ljudeffekter som kan göras genom sång, medan musiken är förinspelad. Instrument får användas på scenen men i så fall endast som rekvisita.

  - Artisten är inte självskriven att representera Island i Eurovision Song Contest, utan det är ett beslut som kommer att fattas efter finalen är avgjord.

   

  Annat som är bra att tänka på

  - Om ditt/dina bidrag kommer med i tävlingen kommer du bli kontaktad av RÚV gällande kontraktering för produktion etc.

  - För att få delta kräver RÚV att ni godkänner reglerna för både Söngvakeppnin och Eurovision Song Contest och att inga "tredje part"-konflikter kommer att förekomma-

  - Om ni kommer med måste ni även ge samtycke att RÚV får använda ert material för all oöverskådlig framtid oavsett medium och tidsram. Ni äger såklart upphovsrätten till ert bidrag.

  - Senast den 7:e december måste den slutgiltiga versionen av tävlingsbidraget ha skickats in till RÚV, som ska bestå av ett antal olika versioner på både isländska och/eller andra språk.

  - All typ av sponsring och marknadsföring måste godkännas av RÚV.

   

  Till sist, kom ihåg att det är RÚV som har all bestämmanderätt i tävlingen och dess regler. De har även rätt att diskvalificera alla som bryter mot regelverket.

   

 • ons
  06
  nov
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Estland (deadline 6:e november)

  ANTAGNING. Estniska TV-bolaget ERR kommer att anordna ännu en säsong med Eesti Laul som Estlands uttagning till Eurovision Song Contest. Vill du delta är det dags att skicka in bidrag.

  Bidragen laddas upp på tävlingens hemsida eestilaul.ee.

  Deadline är den 6:e november 2019.

   

  Bra att veta (utöver regelverket)

  - Alla är välkomna att skicka in bidrag, alltså oavsett om du är medborgare eller bosatt i Estland eller ingetdera. Däremot, om du är en icke-estnisk låtskrivare måste du samarbeta med estniska låtskrivare och det måste dessutom vara fler estniska än icke-estniska låtskrivare i ert team.

  - ERR tar ut en avgift för varje bidrag baserat på vilket språk låten framförs på och om ni skickar in låten/låtarna före ett visst datum. Låtar som skickas in före den 31:a oktober har deltagaravgiften 25 euro (estniska) respektive 75 euro (annat språk/flerspråkig). Från 1 november höjs taxan till 50 euro (estniska) respektive 150 euro (annat språk/flerspråkig). Anmälningsavgiften betalas till ERR via bankkonto. Notera att ni ska betala en avgift per inskickat bidrag. Avgiften betalas inte tillbaka och det gäller oavsett om ert/era bidrag kommer med eller inte.

  - Det finns en maxgräns att skicka in som mest fem bidrag per artist och låtskrivarteam.

   

  Hur ser uttagningen ut?

  Eesti Laul 2020 kommer precis som fjolårets tävling att ha två semifinaler och en final. Det är beräknat att 24 bidrag kommer att delta, fördelade på de två semifinalerna. Enligt det regelverk som ERR publicerade i slutet av augusti 2019 kommer semifinalerna att avgöras den 13:e och 15:e februari medan finalen hålls på skottdagen, dvs. 29:e februari 2020.

   

  Sammanfattat regelverk

  – Bidrag som skickas in ska vara nyskrivna originalverk som inte varit offentligt publicerade på någon publik plattform. Bidragen som väljs ut får inte göras tillgängliga för allmänheten förrän tidigast den 1:a december 2019.

  – Bidraget måste vara i slutgiltig version när det skickas in.

  – För att vara artist måste du vara som yngst 16 år gammal (och senast ha fyllt det den 15:e april 2020). Detta innebär således att endast personer som är födda den 15:e april 2004 eller tidigare får delta som artister i tävlingen.

  – Ni kan vara mellan 1-6 tävlande på scenen (per bidrag).

  – Alla framträdanden i Eesti Laul kommer att göras med förinspelad musik och livesång. Instrument kan finnas med på scenen men kommer bara att användas som rekvisita.

  – Om ni blir utvalda att delta i Eest Laul 2020 kommer ni, både låtskrivare och artist, behöva göra er tillgängliga för repetitioner, uppträdanden, kampanjarbete etc. från och med 15:e november 2019 till 1:a mars 2020. I detta finns en rad obligatoriska moment ni måste delta i för att få kvarstå i tävlingen.

  – De artister som kvalar in till den så kallade “Superfinalen” (i finalen) kommer även ha skyldighet att delta i olika ERR-events fram till juni 2020. Detta oavsett om ni vunnit finalen eller ej.

  – ERR har rätt att bestämma kring alla utföranden på scenen, inkl. scenografi, koreografi, klädval samt hur programmen utformas, tävlingsreglerna för hur många som går vidare och hur röstningsförfarandet ska gå till.

  – De bidrag som väljs ut till tävlingen kommer att handhas av ERR, vilket innebär att låtskrivarna måste godkänna att ERR har rätten att använda materialet för låten, framförandena, fonogram etc. Ni kommer att behöva ingå kontrakt med ERR om detta (och mer därtill).

  – Bryter ni mot någon eller några av ERR:s förordningar har ERR rätten att diskvalificera er från deltagande i Eesti Laul 2020.

   


   

 • fre
  15
  nov
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Serbien (deadline 15:e november)

  ANTAGNING. Serbiens nationella TV-bolag RTS tar emot bidrag till sin uttagning Beovizija 2020. Exakt omfång av tävlingen är inte känt, mer än att RTS önskar få in bidrag till uttagningen.

   

  Vart skickas bidrag in?

  Vill du skicka in bidrag ska de skickas in postvägen till följande adress:

  Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd

  Märk kuvertet med titeln „Pesmu Evrovizije 2020”

   

  Deadline är den 15:e november.

   

  Så väljs bidragen ut

  När antagningen är avslutad kommer en kommitté, tillsatt av RTS, att lyssna igenom alla inskickade bidrag och välja ut de bidrag de anser är bäst för tävlingen. Kommittén kommer endast att utgå ifrån de musikaliska, tolkande och konstnärliga egenskaperna hos bidragen. Om de anser att ingen av de inskickade bidragen uppfyller de krav som finns har de rätt att välja ett bidrag utanför tävlan som får representera Serbien i Eurovision 2020.

  Om det däremot blir en uttagning har RTS utlovat att dess resultat ska byggas på principen lika delar jury- som tittarröstning.

   

  Regelverk

  Det går att ladda ned reglerna här (på serbiska), men nedan följer några av de viktigaste punkterna:

   

  Bidraget

  - Ett tävlingsbidrag måste vara ett nyskrivet och aldrig tidigare publicerat originalverk, åtminstone inte före den 1:a september 2019.

  - Bidraget ska framföras på serbiska och/eller på något av de språk som officiellt används i Serbien.

  - Bidrag som skickas in ska vara i så gått som hundraprocentigt skick, dvs. hur du vill att låten ska framföras i tävlingen. RTS kan dock komma med förslag på ändringar ifall din låt väljs ut.

  - Bidraget får framföras under längre tid än 3 minuter.

  - Som låtskrivare till bidraget garanterar du att du och dina eventuella låtskrivarpartners står bakom verkets upphov till 100 procent. Ni åtar er även att garantera att ni inte lånat något från andra musikaliska verk, och ni ger även RTS rättigheter att i alla möjliga nuvarande och framtida kanaler sprida låten på vilket sätt de önskar utan att kräva godkännande i framtiden.

   

  Artisten/gruppen

  - För att vara tävlande artist måste man vara som yngst 16 år gammal (och senast fyllt det i maj 2020). Det finns ingen övre åldersgräns.

  - Varje bidrag får ha mellan 1-6 personer på scenen

  - RTS ställer krav på att artisten och/eller alla dess gruppmedlemmar måste inneha serbiskt medborgarskap.

   

 • mån
  18
  nov
  2019

  Antagning till Eurovision 2020

  Slovenien: EMA 2020 (deadline 18:e november)

  ANTAGNING. Är du etablerad artist i Slovenien och vill delta i nästa års slovenska EMA-uttagning? I så fall är det läge att börja skicka in bidrag.

  Med etablerad menar TV-bolaget RTVSLO att ni senast den 1:a februari 2020 släppt minst tre låtar kommersiellt i Slovenien. Det kan ha varit på vilket sätt som helst (krav på tidigare deltagande i EMA finns alltså inte). Någon mer åldersbegränsning än att ni måste vara över 16 år finns heller inte.

  Om ni är intresserade så laddar ni upp en inspelning av ert bidrag, låttexten, ett fotografi på artisten, en utförlig bakgrundsbeskrivning om er själva samt ett undertecknande att ni godkänner regelverket via denna länk. Detta behövs göras senast den 18:e november 2019.

   

  Mer info

  När antagningen är stängd kommer RTVSLO gå igenom alla ansökningar och välja ut de lämpligaste kandidaterna till EMA 2020. Ytterligare bidrag kan komma att tillsättas på annat sätt än genom denna antagning (bl.a. EMA FREŠ-uttagningen). Någon gång i december 2019 planerar RTVSLO att meddela vilka artister som valts ut.

   

  Regelverk

  Förutom det som nämns här ovanför så finns det ytterligare regler som gäller:

   

  – Tävlingsbidragen måste vara nyskrivna originalverk som är outgivna och opublicerade för allmänheten.

  – Tävlingsbidraget får inte framföras under längre tid än 3 minuter.

  – Alla artister måste vara 16 år eller äldre (för icke-etablerade gäller dock ålder 16-26 år).

  – Huvudsångaren eller minst hälften i en scenensemble som vill delta måste antingen bo permanent eller inneha tillfällig vistelse i Slovenien.

  – Mellan 1-6 personer tillåts delta per scenframträdande.

  – Är det ert bidrag som vinner kommer ni få skriva nytt kontakt med RTVSLO för tävlan i Eurovision 2020.

   


   

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen