Antagningen till Norsk MGP 2022 igång (stänger i augusti)

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Norska TV-bolaget NRK i Norge har nu öppnat antagningen till 2022 års Norsk Melodi Grand Prix. Alla som vill får skicka in bidrag men det uppmuntras att samarbeta med norska låtskrivare och att satsa på kvalité före kvantitet.

 

Så blir Norsk MGP 2022

NRK har inte gått ut med så mycket information om 2022 års upplaga mer än att det kommer att vara deltävlingsprogram inför själva finalavgörandet. Preliminärt kommer sändningarna att gå av stapeln under januari och februari 2022 men hur många sändningar det blir är oklart. Annars just nu är det antagning som gäller.

 

Var kan jag skicka in bidrag?

– Alla bidrag laddas upp digitalt via detta anmälningsformulär.

– Deadline är satt till den 15:e augusti 2021.

– Det finns en maxgräns på tre (3) inskickade bidrag räknat per kompositör/producent/artist.

– Ni måste ange vilken eller vilka del(ar) av landet som artisten representerar. Valen som finns är Nord-, Midt-, Vest-, Øst- och Sør-Norge.

 

Hur väljs bidragen ut?

När antagningen har avslutats kommer alla bidrag att granskas innan en jury får gå igenom låtarna och slutligen utse ett visst antal bidrag som får tävla. Utöver juryn kan även NRK bjuda in låtskrivare och artister vid sidan om som får tävla i programmet. Exakt hur många bidrag som sedan väljs ut är inte officiellt presenterat.

 

Tävlingsregler

Nedan är en sammanfattning av regelverket:

– NRK bjuder in vem som helst att skicka in låtar till Norsk MGP 2022, även om det uppmuntras att skicka in bidrag tillsammans med norska låtskrivare. Detta för att TV-bolaget i första hand vill prioritera och marknadsföra den norska musikscenen.

– För att ditt/era bidrag ska godkännas måste dessa vara 100% nyskrivna originalverk som du/ni äger all upphovsrätt till. NRK kommer inte ta ifrån upphovsrätten från låtskrivarna utan kräver bara att du/ni som gjort respektive låt godkänner att NRK får rätten att spela upp bidraget i sitt sammanhang.

– Ett bidrag måste kunna framföras på som mest 3 minuter. Däremot kan bidrag nu i demostadiet vara längre än det, men tas bidraget ut i tävlan måste det kunna anpassas till 3 minuter.

– Observera att det är NRK som bestämmer när låtarna får släppas fritt på publika plattformar. Inför det får ingen inskickad låt ha framförts offentligt i något sammanhang, varken på analoga eller digitala plattformar.

– Alla som vill tävla som artister måste vara minst 16 år gamla (och detta senast fyllt i maj 2022). Någon övre åldersgräns saknas.

– NRK har bestämmanderätten till artistvalen även om det kommer att göras i samråd med respektive låtskrivare/team.

 


 

Kommentera