Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Officiellt: Bulgarien deltar i ESC 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Den 30 oktober 2019 kom det bulgariska TV-bolaget BNT med den glada nyheten att Bulgarien återvänder till Eurovision igen.

För ett år sedan var beskedet något helt annat, för då valde BNT att kasta in handduken i tävlingen. Det skedde efter att Bulgarien på tre år (2016-18) verkligen fått grym revansch efter år av icke-kvalificeringar från semifinalerna. Anno 2019 stannade man alltså hemma från tävlingen.

 

Nu vänder det…

Och nu, drygt ett år senare, kommer alltså positiva besked från BNT. Nu vill man vara med igen i tävlingen, vilket måste anses vara glada nyheter.

Mer information om Bulgariens kommande Eurovision-resa har ännu inte dykt upp. Det är alltså oklart hur artist och bidrag ska utses, vilket är något som vi kommer att återkomma till under säsongen.

Kommentera gärna vad du tycker om Bulgariens återkomst!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen