Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Schweiz förbereder sig för Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Schweiz blir det tredje landet i ordningen som bekräftar sitt deltagande i Eurovision 2022. De har också öppnat ansökan för personer som vill delta i en av de två röstande jurygrupperna.

 

Hur ser uttagningen ut?

De fyra schweiziska regionala TV-bolagen SRF, RTR, RSI och RTS har redan nu under våren 2021 beslutat sig för att fortsätta med uttagningsmetoden att låta två jurygrupper internt rösta fram artist och tävlingsbidrag till den kommande Eurovisionen.

För närvarande söker de personer som vill ingå i den så kallade 100-mannajuryn som kommer att vara en del i valet att utse Schweiz’ nästa Eurovisionrepresentant. För dig som är intresserad är första steget att göra en ansökan (via denna länk) där du ska göra tio musikrecensioner som visar din musiksmak. De personer som anses vara mest lämpliga för juryarbetet kommer sedan att få ingå i juryn.

 

Fjärde gången gillt

Metoden att låta interna jurygrupper utse artist och/eller tävlingsbidrag blir nu inne på sin fjärde vända och av de tidigare gångerna har det i alla fall bringat Schweiz till en fjärdeplats i totaltabellen. Hur det hade gått ifjol får vi aldrig veta i och med att den upplagan ställdes in. I år är Schweiz (i alla fall i skrivande stund) en av spelbolagens favorit till att ta hem segern.

 

Fler länder som har bekräftat deltagande

Under de senaste veckorna har även Tyskland och Israel bekräftat deltagande samt att de förbereder för nationella uttagningar. Tyskland kommer precis som Schweiz att köra internval med röstande jurygrupper medan Israel är i startskottet att ta fram en ny uttagning via ett externt bolag.

Förmodligen kommer fler länder med besked antingen före eller efter att 2021 års Eurovision är avgjord.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen