Inför Eurovision in Concert 2023

PANELEN TIPSAR. Då har det blivit dags för en ny upplaga av det populära Eurovision Pre Partyt i Amsterdam – Eurovision in Concert (EiC). Bland artisterna som medverkar finns ett flertal personer som även kommer att tävla i årets Eurovision.

 

Fakta om evenemanget

EiC var fram till 2019 ett av de största så kallade Eurovision Pre Partyn som hålls inför Eurovision där även flest artister som ska tävla samma år brukar medverka tillsammans med en rad olika gästartister. På grund av coronapandemin ställdes festen in både 2020 och 2021 men den var tillbaka igen ifjol och fortsätter som planerat även i år.

I år är det 28 av 37 artister från 2023 års upplaga som har sagt ja till att medverka under den helkväll som äger rum i AFAS LIVE i Amsterdam i Nederländerna. Festens värdar är Cornald Maas och Hila Noorzai.

Initalt skulle även sångerskan Blanka, som representerar Polen i årets Eurovision, ha medverkat i EiC men hon har valt att hoppa av i sista sekund till följd av sjukdom. Hon kommer heller inte delta vid London ESC Party den 16:e april. Nästa tillfälle hon uppträder vid blir således på ESC-scenen i Liverpool i maj.

 

Artisterna som medverkar

Enligt uppgifter kommer följande artister närvara (med reservation för ev. tillägg och justeringar). Utöver artisterna nedan kommer festen att gästas av Katrina Leskanich som vann Eurovision 1997 (med gruppen Katrina and the Waves).

 

Artister som ska tävla i Eurovision 2023:

 

Albina & Familja Kelmendi (Albanien)

Alessandra (Norge)

Alika (Estland)

Blanca Paloma (Spanien)

Brunette (Armenien)

Diljá (Island)

Gustaph (Belgien)

Joker Out! (Slovenien)

Käärijä (Finland)

La Zarra (Frankrike)

Lord of the Lost (Tyskland)

Loreen (Sverige)

Mae Muller (Storbritannien)

Mia Nicolai & Dion Cooper (Nederländerna)

 

Monika Linkytė (Litauen)

Pasha Parfeny (Moldavien)

Piqued Jacks (San Marino)

Reiley (Danmark)

Remo Forrer (Schweiz)

Sudden Lights (Lettland)

Teya & Salena (Österrike)

The Busker (Malta)

Theodor Andrei (Rumänien)

TuranTuralX (Azerbajdzjan)

Tvorchi (Ukraina)

Vesna (Tjeckien)

Voyager (Australien)

Wild Youth (Irland)

 

Säsongens Eurovision Pre Partyn

Inför Eurovision 2023 arrangeras en rad olika Eurovision Pre Partyn och nedan är de som också är inplanerade i kalendern:

16 april: London Eurovision Party (London, Storbritannien)

 

Sedan tidigare har också följande fester ägt rum denna säsong:

23-25 mars: Barcelona Eurovision Party (Barcelona, Spanien)

1 april: Polish Eurovision Party (Warszawa, Polen)

3 april: Israel Calling (Tel Aviv, Israel)

7-8 april: PrePartyES (Madrid, Spanien)

 


 

Kommentera