Lär känna Kiana inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. Det åttonde bidraget i finalen framförs av den yngsta artisten i startfältet, sångerskan Kiana, med bidraget ”Where Did You Go”.

 

Kiana Blanckert föddes i Perth i Australien den 25:e februari 2007, vilket innebär att hon fyller 16 år idag lördag (läs: samma dag som hon ska tävla i sin deltävling). Musik och även dans har hon haft med sig hela livet, vilket inte är så märkligt då hennes mamma är tävlingsdansare. Hennes musikaliska inspirationer är musik från 1950- och -60-talet som t.ex. Elvis Presley men även Elton John och popikoner som Beyoncé och Madison Beer.

 

Slog igenom i Talang

För två år sedan deltog Kiana i TV4-programmet Talang där hon bjöds in att göra en audition. Denna blev så pass uppskattad att hon röstades vidare till semifinal och sedan till final där hon hamnade på andra plats. Nu två år senare gör hon debut på nästa TV-scen i Melodifestivalen med bidraget ”Where Did You Go” som Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb har gjort åt henne. Bidraget fick för övrigt gå ut först av alla i deltävlingen och hon tog sig sedan vidare till final via tävlan i semifinalen där hon då som nu har fått startnummer 8. Så här såg framträdandet ut i deltävlingen:

 

Har varit med och skapat framträdandet

I en tidigare intervju med oss berättade Kiana att det har varit mycket arbete med att ta fram numret, de har repeterar det sedan i december, samtidigt som hon också medverkar i en musikal. Det har gjort att hennes skolarbete har fått stå tillbaka lite även om hon berättar att hon får mycket stöd från sina lärare.

– Det funkar ändå ganska bra för mina lärare är stöttande och är väldigt för att jag jobbar med det som jag vill bli såklart, så det känns skönt att ha det som stöd.

 

Har du varit med och skapat framträdandet?

– Jag är tacksam att jag har fått vara en stor del av det här numret så jag har fått samarbeta med alla fantastiska i teamet.

 

Om det skulle gå hela vägen för Kiana även i finalen dvs. att hon vinner och får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023 undrade vi då som nu hur det skulle kännas för henne. Så här svarade hon inför deltävling 4:

– Jag har inte riktigt kunnat tänka så långt för det finns inte ens i min målbild, men jag är bara glad att få vara här och det är helt sinnesjukt att jag får vara i samma deltävling som Loreen. Men jag hade bara blivit så glad av det. Nu när man har börjat landa i arenan och på scen så märker man hur stort det faktiskt är.

 


 

Kommentera