Premiär för Allsång på Skansen 2022

Premiärprogrammet gästas av senaste Melodifestivalvinnaren Cornelia Jakobs

PANELEN TIPSAR. Efter premiären av Lotta på Liseberg är det nu dags för säsongspremiären av Allsång på Skansen som sänds i SVT1 med start kl. 20.00. I den här artikeln berättar vi mer om vilka artister som kommer att medverka både i kvällens sändning men även resten av säsongen.

Premiärgästerna i den här säsongen är Benson Boone, Cornelia Jakobs, Jill Johnson, Jireel och The Ark som välkomnas av allsångsledaren Sanna Nielsen. I år är det hennes sjunde år som programledare för Allsång på Skansen som i sin tur är inne på sitt 48:e sändningsår! Däremot gick Sanna Nielsen nyligen ut och meddelade att det är hennes sista säsong i programmet.

Sändningarna sker i vanlig ordning från Solidens scen på Skansen i Stockholm och i år när det inte finns några publikrestriktioner välkomnas både stående och sittande publik framför scenen.  Om man vill ha sittplats måste man dock boka förköpsbiljett* via Ticketmaster, annars får man köpa en Skansenbiljett för att komma in på sändningsområdet.

Vi vill också tipsa om att senare i sommar blir det även en extrasändning från Allsång på Skansen som får programtiteln Allsångsscenen är din. Det här är dock ingen ny företeelse utan har förkommit tidigare år, och i år är det Molly Sandén som får extratimmen. Hon kommer att uppträda den 9 augusti.

 

Vilka artister är med under säsongen?

Utöver premiärprogrammet blir det ytterligare sju sändningar i sommar vid följande tillfällen & artister (med reservation för eventuella justeringar och tillägg):

5 juli: Janice, Theoz, Tomas Ledin och Åsa Jinder

12 juli: Eric Bibb, Medina och Myra Granberg

19 juli: Casanovas, Linnea Henriksson, Sahara Hotnights och Tone Sekelius

26 juli: Hanna Ferm & Junie, Hasse Andersson, Moonica Mac, Nanne Grönvall och Thomas Stenström

2 augusti: A36, Afro-Dite, Alba August och Mikael Wiehe

9 augusti: Albin Lee Meldau, Iris Bergcrantz och Marcus & Martinus

9 augusti: Allsångsscenen är din med Molly Sandén

16 augusti: Ella Tiritiello, Siw Malmkvist och Tommy Körberg

 


 

Kommentera