Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

David Lindgren blir programledare för Melodifestivalen 2018

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2018. Då var det officiellt att David Lindgren får nytt förtroende att vara programledare för Melodifestivalen. Han kommer att guida tv-tittarna kring bidrag och mellanakter under februari och mars 2018.

I år har det spekulerats ovanligt lite kring valet av programledare, även om några rykten har gått. Men nu är det officiellt att det blir David Lindgren som blir programledare för nästa års tävling. Han kommer att leda oss tittare genom sex stycken fantastiska shower i februari och mars 2018 på en turné runt om Sverige; den 17:e Melodifestivalen i ordningen som är ute på turné ska tilläggas.

David Lindgren var tidigare programledare för Melodifestivalen 2017 med Clara Henry och Hasse Andersson. Nu återkommer David således som programledare, men gör denna gång jobbet själv. Tidigare har David Lindgren också ställt upp som artist vid tre tillfällen i Melodifestivalen: 2012 med ”Shout It Out”, 2013 med ”Skyline” och 2016 med ”We Are Your Tomorrow”. Konsekvent varje gång tog han sig till final där han hamnade på fjärde plats (2012), åttonde plats (2013) och elfte plats (2016).

Vi ska tillägga att det är första gången sedan Melodifestivalen 2009 som det är en soloprogramledare för tävlingen.

 

Kommentera gärna vad du tycker om programledarvalet!

 

Avslutningsvis lite historik kring de fem senaste årens programledare

2017: Clara Henry, David Lindgren och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

2016: Gina Dirawi med Petra Mede (DF1), Henrik Schyffert (DF3), Sarah Dawn Finer (DF4), Peter Jöback & Ola Salo (AC) och William Spetz (final).

2015: Robin Paulsson och Sanna Nielsen.

2014: Nour El Refai och Anders Jansson.

2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen