Trio programleder Melodifestivalen 2017

MELODIFESTIVALEN 2017. Nästa år blir det en trio som tar över programledarrollen för Melodifestivalen. På en presskonferens presenterades YouTube-profilen Clara Henry och sångarna Hasse Andersson och David Lindgren som programledarna 2017.

Avslöjandet skedde på en presskonferens i SVT-huset i Stockholm under fredagen (30 september). Att programledarna skulle meddelas nu kom helt oväntat från SVT dagen innan presentationen. Det har inför presentationen inte förkommit spekulationer i media, åtminstone inte vad vi har kunnat se.

 

Lite kort om programledarna

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, 68 år, är en folkkär artist som deltog i Melodifestivalen 2015 med låten ”Guld och gröna skogar” som tog sig till final via andra chansen och väl i finalen slutade på en 4:e plats. Med över 40 år på scenen så måste man ändå säga att denna mannen är full av rutin, dock inte som programledare.

David Lindgren, 34 år, har deltagit tre gånger i Melodifestivalen. Första gången år 2012 med låten ”Shout It Out” (blev fyra i finalen), därefter år 2013 med ”Skyline” (blev åtta i finalen) och nu senast år 2016 med ”We are your tomorrow” (blev 11:a i finalen). David är även aktuell som programledare i höst för ett barnprogram på SVT Barnkanlen.

Clara Henry, 22 år, stod för humorinslagen i Melodifestivalen 2014 och har bland annat varit programledare för uppsnack och eftersnack av Melodifestivalen på SVT Play. Hon hörs även i radio på Sveriges Radio P3, och har sedan Melodifestivalen 2014 också blivit en välkänd YouTube-profil.

Vi skribenter här på ESC-Panelen ser med spänning fram emot Melodifestivalen 2017!

 

 

De fem senaste årens programledare

2016: Gina Dirawi med Petra Mede, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer, Peter Jöback, Ola Salo och William Spetz (en i varje program utom i deltävling 2 och i Andra chansen).

2015: Robin Paulsson och Sanna Nielsen

2014: Nour El Refai och Anders Jansson

2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo

2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi

 


 

Kommentera