Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Trio programleder Melodifestivalen 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2017. Nästa år blir det en trio som tar över programledarrollen för Melodifestivalen. På en presskonferens presenterades YouTube-profilen Clara Henry och sångarna Hasse Andersson och David Lindgren som programledarna 2017.

Avslöjandet skedde på en presskonferens i SVT-huset i Stockholm under fredagen (30 september). Att programledarna skulle meddelas nu kom helt oväntat från SVT dagen innan presentationen. Det har inför presentationen inte förkommit spekulationer i media, åtminstone inte vad vi har kunnat se.

 

Lite kort om programledarna

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, 68 år, är en folkkär artist som deltog i Melodifestivalen 2015 med låten ”Guld och gröna skogar” som tog sig till final via andra chansen och väl i finalen slutade på en 4:e plats. Med över 40 år på scenen så måste man ändå säga att denna mannen är full av rutin, dock inte som programledare.

David Lindgren, 34 år, har deltagit tre gånger i Melodifestivalen. Första gången år 2012 med låten ”Shout It Out” (blev fyra i finalen), därefter år 2013 med ”Skyline” (blev åtta i finalen) och nu senast år 2016 med ”We are your tomorrow” (blev 11:a i finalen). David är även aktuell som programledare i höst för ett barnprogram på SVT Barnkanlen.

Clara Henry, 22 år, stod för humorinslagen i Melodifestivalen 2014 och har bland annat varit programledare för uppsnack och eftersnack av Melodifestivalen på SVT Play. Hon hörs även i radio på Sveriges Radio P3, och har sedan Melodifestivalen 2014 också blivit en välkänd YouTube-profil.

Vi skribenter här på ESC-Panelen ser med spänning fram emot Melodifestivalen 2017!

 

 

De fem senaste årens programledare

2016: Gina Dirawi med Petra Mede, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer, Peter Jöback, Ola Salo och William Spetz (en i varje program utom i deltävling 2 och i Andra chansen).

2015: Robin Paulsson och Sanna Nielsen

2014: Nour El Refai och Anders Jansson

2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo

2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen