Panelen tipsar: Schlagervännernas podd-serie om refuserade Melodifestival-bidrag

Foto & copyright: Schlagervännerna.

PODDTIPS. Sedan i augusti har våra kollegor Schlagervännerna gjort en specialserie i sin podd där de går igenom Melodifestivalbidrag som refuserats att tävla. Vi vill passa på att tipsa er om den här fantastiska podden med tanke på att det finns mycket god musik och intressanta historier som nu avslöjas!

 

Vad handlar avsnitten om?

Under sju avsnitt guidar programlederduon Emil Löfström och Josefine Eklöf (bilden ovan) lyssnarna om låtar som skickats in till Melodifestivalen (och ratats) genom åren i olika årtionden per avsnitt. De bjuder in intressanta gäster som antingen är låtskrivare, producenter, artister eller experter. Totalt har de fått ta del av c.a 1600 låtar och spelat upp ungefär 600 stycken av dessa i små snuttar. De går igenom 1970-talet fram till nutid.

 

Avsnitten

 

Vilka är Schlagervännerna?

Schlagervännerna är en av Sveriges största podcaster om Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. De bildades som en blogg under namnet Schlager-Micke (av Mikael Olofsson) år 2007, men är sedan år 2015 en podd. I varje avsnitt har de olika listor som görs av deltagarna, både den fasta ensemblen men också av gästerna. Under åren har podden gästats av en rad olika personer, bl.a. Melodifestivalens ”general” Christer Björkman men även andra profiler inom branschen. I år (2019) utökades poddens redaktion till sju personer och samtidigt bytte podden namn från Schlager-Micke och hans vänner till Schlagervännerna.

Sammanfattningsvis ska vi säga att Schlagervännerna är en ideell podcast som består och görs av en grupp vänner med ett genuint intresse för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Läs gärna mer om Schlagervännerna på deras hemsida som ni hittar här. Ta gärna del av deras tidigare episoder och ovan nämnda avsnitt via deras Spotify-konto som ni hittar här.

 


 

Kommentera