Här är startordningen till Finalen i Eurovision 2023

EUROVISION 2023. Med bägge semifinalerna avgjorda och finalisternas starthalvor lottade har nu den brittisk-ukrainska ESC-produktionen bestämt startordningen inför lördagens final. I den här artikeln presenterar vi hur ordningen ser ut.

 

Hur ser då startordningen ut?

Nedan presenteras länderna enligt startordningen som offentliggjordes natten till fredagen (12 maj).


01. Österrike

02. Portugal

03.Schweiz

04. Polen

05. Serbien

06. Frankrike

07. Cypern

08. Spanien

09. Sverige


10. Albanien

11. Italien

12. Estland

13. Finland

14. Tjeckien

15. Australien

16. Belgien

17. Armenien

18. Moldavien


19. Ukraina

20. Norge

21. Tyskland

22. Litauen

23. Israel

24. Slovenien

25. Kroatien

26. Storbritannien

 

Så har startordningen gjorts

Inför finalen har de direktkvalificerade ”Big Five”-länderna samt de 20 bidrag som kvalade in från tisdagens och torsdagens semifinaler fått genomgå en lottning om de ska tävla i finalens första eller andra starthalva. Den första starthalvan har inneburit ett startnummer mellan 1 och 13 medan den andra halvan gav ett startnummer mellan 14 och 26. Därefter har tävlingsproduktionen fått själva bestämma vilken ordning som bidragen ska framföras i, dock i samråd med Eurovisions högsta chef Martin Österdahl och Eurovisions referensgruppsordförande Dr. Frank-Dieter Freiling. Ordningen presenterades natten mot fredagen (12:e maj).

Två finalister har istället för att lotta starthalvor fått genomgå en lottning med direkta startnummer. Det handlar om dels värdnationen Storbritannien, dels den regerande mästaren Ukraina, vilka har fått den specialaren av rättviseskäl. Deras lottning blev att Ukraina tilldelades startnummer 19 medan Storbritannien tilldelades att avsluta finalen på startnummer 26.

 


5 kommentarer

 1. Höna skriver:

  HEJA NORGE!!!!!!!!!

 2. Lena skriver:

  Heja Norge! Superfint nummer

 3. Lena skriver:

  Heja Norge! Superfint nummer originellt

 4. Hoppas Sverige vinner! skriver:

  GO SVERIGE!!!

 5. Idiotens skriver:

  HEJA LOOREN SWEDEN


 

Kommentera