Eriks Göteborgsresa under Melodifestivalen 2006

PANELEN SAMMANFATTAR. Under den första deltävlingen i Melodifestivalen var vår skribent Erik på plats i Göteborg och här är hans sammanfattning av den vistelsen.

 

Eriks Göteborgsstory

Jag har varit på sammanlagt 22 melodifestivaler och den 6:e februari var vi Göteborg i Scandinavium. Det är alltid lika kul att resa runt i vårt avlånga land och följa Mellon. Många frågar oss varför vi gör det och sanningen är att jag tycker det är så förbaskat kul. Man träffar folk som man har träffat på någon deltävling 2014 och snackar med dem. Man blir som en liten schlagerfamilj.

Innan deltävlingen är det alltid olika sponsorer som vill att man ska tävla och marknadsför nya produkter. Som van schlagerräv vet man vilka man ska besöka och inte. Efter man har tagit lite chips och godis från dessa går vi och kikar in våra platser. I Göteborg var satt vi på rad 15, vi såg riktigt bra denna gång! Sedan är det en dj,n som ska spela lite schlagers, jag lyssnar halvhjärtat, diskuterar hellre med några stolsgrannar om vilka de tror går vidare. Efter dj,n spelat börjar det bli dags för tävling. Henrik von Zweigbergk som är studioman, drar lite skämt och visar var nödutgångarna finns. NU är det äntligen dags för intro. Ah känslan att vara på plats är magisk….

 


 

Kommentera