Slimane representerar Frankrike i Eurovision 2024

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Frankrike har beslutat att även denna gång utse artist och bidrag internt. Denna gång är det artisten Slimane som ska tävla för landet i Eurovision.

 

Vem är Slimane?

Slimane Nebchi är en 34-årig sångare från Chelles i Seine-et-Marne i Frankrike. Han föddes 13 oktober 1989 och han började sin musikkarriär som barpianist. Det var dock när han tävlade i och vann den femte säsongen av franska version av The Voice år 2016 som han slog igenom på riktigt och idag är han en av landets stjärnor med miljoner sålda album och väldigt mycket streams. Nästa scen blir den stora Eurovision-scenen i Malmö och då Frankrike är ett av fem länder som alltid slipper kvala kan Slimane redan nu börja förbereda sig för sitt framträdande den 11 maj.

Tävlingsbidraget som han ska framföra heter Mon amoursom han har gjort tillsammans med låtskrivarna Yaacov Salah och Meïr Salah. Här nedan är också den officiella musikvideon till bidraget:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Valet av artist presenterades i en radiosändning på onsdagsmorgonen den 8 november där den franska delegationschefen Alexandra Redde-Amiel meddelade att Slimane är deras val till Malmö. Det är andra året i följd som Frankrike väljer artist och bidrag internt till Eurovision efter att ha haft en nationell final som uttagning både 2021 och 2022. Förutom Frankrike har även Belgien, Cypern och Grekland bekräftat artistval, dock ännu inga bidragsval, bland de länder i startfältet som planerar internt val.

 


 

Kommentera