Mustii representerar Belgien i Eurovision 2024

EUROVISION 2024. Med 8,5 månad från skrivande stund till det är dags för ESC-tävlan i Malmö har Belgien, som första land för uttagningssäsongen, meddelat sitt artistval. Det handlar om artisten Mustii som har valts ut internt av TV-bolaget RTBF.

 

Vem är Mustii?

Artisten Mustii, eller Thomas Mustin som han egentligen heter, är född den 21 november 1990 i Bryssel. Han är både artist och skådespelare och har bland annat synts till i TV-serien À tort ou à raison. 2014 släppte han sin första singel ”The Golden Age” och sedan dess har karriären bara fortsatt framåt. Han är också domare i Belgiens version av Drag Race och kommer även att synas till i filmen La nuit se traîne nästa år.

I maj 2024 kommer han också att få uppträda på Eurovision-scenen i Malmö. Vilket tävlingsbidrag han ska få med sig dit är än så länge okänt så tills vidare bjuder vi på tre smakprov på några av hans tidigare släppta låtar från karriären, du kan också lyssna på Spotify. Låtarna nedan är alltså INTE ESC-låtar:

 

Tidigt presenterat internval

Ifjol (läs: 2023) var det flamländska TV-bolaget VRT som anordnade Belgiens uttagning till Eurovision. De valde att hålla en nationell final, den första uttagningsfinal Belgien hade haft på sju år. Men till 2024 då det är fransktalande RTBF:s tur att bestämma har de valt att gå internt till tävlingen, och redan nu i slutet av augusti 2023 presenterat sitt artistval. Däremot har RTBF inte sagt något om huruvida tävlingsbidraget också ska utses internt eller om det blir via en uttagning. Det får vi återkomma till under säsongen.

 


 

Kommentera