Startfältet i Spaniens Benidorm Fest 2023 har presenterats

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Spanska TV-bolaget RTVE har bekräftat vilka artister som ska tävla i nästa års Benidorm Fest, uttagningen som utser Spaniens artist- och bidragsval till Eurovision Song Contest 2023.

 

Vilka artister tävlar?

Artistavslöjandet skedde i en sändning i kanalen La 1 under tisdagskvällen den 25 oktober. Det som presenterades var kortfattat vilka 18 artister som urvalsjuryn har valt ut (nedan i alfabetisk ordning):

 • Agoney
 • Alfred García
 • Alice Wonder
 • Aritz Aren
 • Blanca Paloma
 • E’ffemme
 • Famous
 • Fusa Nocta
 • Jose Otero
 • Karmento
 • Megara
 • Meler
 • Rakky Ripper
 • Sharonne
 • Siderland
 • Sofia Martin
 • Twin Melody
 • Vicco

 

Återkommande artister

Av de 18 artister som presenterades har fyra tidigare tävlat i spanska Eurovision-uttagningar. Det handlar om Agoney, Alfred García, Blanca Paloma och Famous. Av dessa är det bara en som hittills har fått tävlat i Eurovision, nämligen Alfred García som 2018 fick tävla för Spanien, den gången tillsammans med sångerskan Amaia. I år verkar han istället ställa upp som soloartist.

Vi noterar också att startfältet består av övervägande många soloartister. Endast 6 av 18 akter utgörs av duos eller musikgrupper.

 

Mer fakta om startfältet

Nu vet vi vilka som ska tävla i Benidorm Fest 2023, däremot är låtarna och låtskrivarna ännu inte presenterade. När den informationen släpps är inte känt.

Det vi har fått veta sedan tidigare är att det ska hållas ytterligare en inför-sändning denna vecka, närmare bestämt den 29 oktober, där programledarna Julia Varela och Rodrigo Vázquez presenterar startfältets tävlande mer i detalj. Det kommer även att hållas en presskonferens den 2 november där media får möta artisterna.

Om startfältet går det även att säga att de 18 artisterna har valts ut från den antagning som pågick mellan den 1:a september och 10:e oktober i år som sammanlagt fick in 876 olika förslag. Det är en idag hemlig jury som har gjort urvalet.

 


 

Kommentera