Inför: Panelens Second Chance Contest 2020

PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2020, och det gör vi även i år med våra traditionella “Best of Nationella”-projekt. Denna gång går vi igenom alla bidrag som kom på andra plats i länders uttagningar och väljer ut våra favoriter.

 

Hur går projektet till?

I uttagningssäsongen 2020 var det 24 länder som höll i en publik uttagning till Eurovision. Med publik uttagning menar vi att jury- och/eller tittarröstning fick påverka valet av artist och bidrag. Detta kunde ske genom ett eller flera uttagningsprogram, som slutligen korade en vinnare. I detta projekt fokuserar vi istället på de bidrag som föll på målsnöret när det gällde själva Eurovision-biljetten till Rotterdam och korar en vinnare bland dessa bidrag.

Här nedan följer en översikt över de bidrag som tävlar, och i slutet av vecka 22 kommer vi att presentera våra topplistor och val!

Mycket nöje
/ESC-Panelen

 

Förutom detta projekt har panelskribenterna Katja, Lukas, Markus och Robban fått välja ut egna favoriter från säsongen som gått. Vi kommer även lyssna och bedöma dessa startfält och utse våra favoriter under veckorna som följer.

 

Startfältet


 


 

Kommentera