Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Panelens Second Chance Contest 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2020, och det gör vi även i år med våra traditionella “Best of Nationella”-projekt. Denna gång går vi igenom alla bidrag som kom på andra plats i länders uttagningar och väljer ut våra favoriter.

 

Hur går projektet till?

I uttagningssäsongen 2020 var det 24 länder som höll i en publik uttagning till Eurovision. Med publik uttagning menar vi att jury- och/eller tittarröstning fick påverka valet av artist och bidrag. Detta kunde ske genom ett eller flera uttagningsprogram, som slutligen korade en vinnare. I detta projekt fokuserar vi istället på de bidrag som föll på målsnöret när det gällde själva Eurovision-biljetten till Rotterdam och korar en vinnare bland dessa bidrag.

Här nedan följer en översikt över de bidrag som tävlar, och i slutet av vecka 22 kommer vi att presentera våra topplistor och val!

Mycket nöje
/ESC-Panelen

 

Förutom detta projekt har panelskribenterna Katja, Lukas, Markus och Robban fått välja ut egna favoriter från säsongen som gått. Vi kommer även lyssna och bedöma dessa startfält och utse våra favoriter under veckorna som följer.

 

Startfältet


 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen